Skärvorna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
605
Utgivningsdatum
2023-10-09
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Johan Nilsson
Originaltitel
The Shards
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
235 x 163 x 41 mm
Vikt
978 g
SAB
Hceeq.01
ISBN
9789178093168
Skärvorna (inbunden)

Skärvorna

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-10-09
269
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ett vibrerande Los Angeles, hösten 1981. Sjuttonåriga Bret är mest intresserad av sex, film och böcker. Han är student på det prestigefulla Buckley School och vill gärna ligga bra till vad gäller status i den sociala hierarkin. Han är tredje hjulet till klassens hetaste par, men håller sig helst i bakgrunden, uppslukad av sina författardrömmar. En ny elev, Robert Mallory, börjar i klassen. Omedelbart hänför han Bret med sin intelligens, skönhet och karisma. Robert blir snabbt en del av Brets kompisgäng. Men samtidigt som Bret blir alltmer besatt av Robert, börjar han också förstå att det är något som inte stämmer med hans nya vän.

Det enda som lyckas stjäla Brets uppmärksamhet från Robert är seriemördaren "The trawler" som börjat härja i LA. En mördare som dessutom verkar röra sig allt närmare Bret och hans vänner. Bret ser hela tiden saker som han inte vill se. Splittrad av omvärlden och sina egna begär känner han sig alltmer paranoid och börjar isolera sig, samtidigt som relationen mellan seriemördaren och Robert Mallory till slut blir omöjlig att förneka.

Bret Easton Ellis nya roman är en febrig berättelse om slutet på ungdomens och oskuldens tid. En tid som The trawler brutalt sätter punkt för, en ursinnig seriemördare med målet inställt på stadens unga.

Skärvorna är en skarp och förvillande lek med fiktion och fakta, det verkliga och fantasi. Ett vilt och hänsynslöst utforskande av en sjuttonårings liv - ett liv som kretsar kring sex, avundsjuka och besatthet. Med Skärvorna är Bret Easton Ellis tillbaka - i absolut toppform.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Skärvorna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 80-tal, manlig sexualitet och en story i bakgrunde
  Lars Själander (Stockholm), 15 januari 2024

  Är du 60-talist och levde tonåren under 80-talet så finns här många referenser som bidrar till igenkänning och minnenas promenad. Många bekanta musik- och bioreferenser. Allt som då var nytt.

  Bokens huvudperson är Bret, och handlingen utspelar sig under en period under sista skolåret innan vuxenlivet ska ta över.

  Satt i en välbärgad miljö, med Hollywood-kändisar i kulissen, som vi ofta sett speglas i den uppsjö av collegefilmer med vackra tonåringar som synts på bio och fil... Läs hela recensionen

 2. Rätt överlastad
  Jesper , 8 januari 2024

  Känns lite väl mycket 1980. Det är lite infantilt berättat, och kanske lite fånigt. Till och med hatet är ytligt. Det man lär sej är att mycket händer om man är 17. Eller ingenting alls.

 3. Tröttnade på hans sex fantasier.
  Gunnar M, 7 januari 2024

  Slutade läsa efter ca 60-70 sidor då det inte fanns något mer intresse av att läsa vidare.
  Inte alls i samma klass som American Psycho och Less Than Zero.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Bret Easton Ellis