Maali Almeidas sju månar (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2024-03-13
Upplaga
1
Utmärkelser
Bookerpriset
Förlag
Brombergs Bokförlag
Översättare
Peter Samuelsson
ISBN
9789178093380

Maali Almeidas sju månar E-bok

(2 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2024-03-13

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Maali Almeida, krigsfotograf, spelmissbrukare och garderobshomo, har plötsligt vaknat upp i vad som verkar vara ett himmelskt visumkontor. Han kan se sin styckade kropp sjunka i Beirasjön, men har ingen aning om vem som dödade honom. I en tid då srilankesernas öden ligger i händerna på dödsskvadroner, självmordsbombare och inhyrda torpeder, är listan över misstänkta deprimerande lång.

Men även i livet efter detta börjar tiden rinna ut för Maali. Han har hamnat i ett tillstånd där han kan röra sig mellan de levande och de döda och han har "sju månar", det vill säga sju dygn, på sig för att förstå vem som är ansvarig för hans död. Maali måste dessutom gottgöra sina synder genom att leda mannen och kvinnan som han älskar mest till en låda fotografier som han har tagit, fotografier som kommer att avslöja Sri Lankas makthavare, skaka om nationen och förändra kursen för landets pågående inbördeskrig.

Shehan Karunatilaka från Sri Lanka, född 1975, belönades med Bookerpriset 2022 för Maali Almeidas sju månar. Det är en svindlande roman, humoristisk, gripande och satirisk på samma gång. Det är en berättelse om en enskild människas öde och samtidigt historien om ett helt land och ett brutalt inbördeskrig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Maali Almeidas sju månar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Komplicerat!
    Tomas C, 29 april 2024

    Det är komplicerat att leva, komplicerat att dö och gå vidare till andra sidan! Rätt komplicerat att läsa också men missa inte karta, persongalleriet i slutet av boken.
    Men kul och helt vilt! Liknar inte mycket annat jag läst!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Shehan Karunatilaka