Vi måste till jobbet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2019-09-06
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Illustratör/Fotograf
Pija Lindenbaum
Dimensioner
237 x 235 x 9 mm
Vikt
394 g
SAB
Hcf
ISBN
9789178130979
Vi måste till jobbet (inbunden)

Vi måste till jobbet

(9 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-09-06
139
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Det är jag och Musse och Elin i rummet. Det är jag som har en isbjörn på mej. Vi måste lägga Ungen i sängen. Han gnäller och är jobbig. Men han ska sova för vi måste till jobbet.

I Vi måste till jobbet får vi följa tre barns lek, från rummet ut i den vida världen -- till sjukhuset, snabbköpet och skogen. Det är en lek som ibland är våghalsig, ofta rolig och alltid på allvar. Bland annat måste barnen operera en patient. Operationen går som den ska och patienten skuttar frisk iväg, men vad ska dom göra med allt blod? Ge det till vargarna, såklart!

Pija Lindenbaums bilderböcker bottnar alltid i barnens blick. Leken är drastisk och vi får vara med om såväl bilkörning i racerfart som nedbrottning av en elak häxa! En oförglömlig bilderboksupplevelse för barn och vuxna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vi måste till jobbet
 2. +
 3. Pijas bästa : Gittan, Lill-Zlatan och dom andra

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pijas bästa : Gittan, Lill-Zlatan och dom andra av Pija Lindenbaum (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Vi måste till jobbet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant!

  Att vara vuxen ur ett barns perspektiv speglar hela bokens handling. Tänkvärd och ger några Aha upplevelser längs med handlingens gång. Snygga illustrationer!

  Vi får träffa tre barn som testar på vuxenlivet och Allt vad det innebär! Att jobba, handla och köra bil m.m. Vuxenlivet ur barnens perspektiv kan lätt göra oss vuxna aningen nervösa/obekväma.

  Snygga illustrationer som stärker berättelsen ytterligare!

 2. helt OK men inte mer
  @bettan_bokprataren (Örebro), 5 januari 2020

  Den här boken tyckte mormor mer om än barnen. Men jag tror att vi tar fram den om några år igen. De tyckte den var för otäck med blod, vargar och häxa.
  Bilderna är väldigt annorlunda men fina och boken är tokig och rolig.
  Jag gillar att kön och olika etniciteter finns representerade på ett bra sätt.
  https://bokprataren.blogspot.com/2020/01/vi-maste-till-jobbet-pija-lindenbaum.html

 3. Mysrysliga lekar
  Anna Clara , 21 oktober 2019

  Här går 5-åringens och min åsikt isär lite grann. Jag tycker inte riktigt att den här ger mig lika mycket som många andra Lindenbaum-verk, de om Gittan inte minst. Men dottern ÄLSKAR hinkarna med blod när de leker doktor, och kikar mellan fingrarna när de otäcka häxan kommer. Det verkar helt klart som att Lindenbaum än en gång lyckats med det hon är så skicklig på: att ni barnen just där de är.

 4. Fantastiskt barnperspektiv!

  I boken får vi följa tre barn som ger sig in i lekens värld. Utifrån från deras lekupplevelse får vi följa med på ett ovanligt äventyr. De kör bil till jobbet, jobbar på sjukhus, handlar osv.
  Lindenbaum fångar lekens värld på ett fint sätt samtidigt som hon tar den på allvar.
  Min treåring fullkomligt älskar denna boken och vi har läst den hur många gånger som helst. När hon upptäckte mig i sängen skrivandes på recensionen fick jag pausa för att läsa "Vi måste till jobbet" fyra gånge... Läs hela recensionen

 5. Rolig bok om barn som leker att de ska till jobbet

  Mamma läste boken Vi måste till jobbet av Pija Lindenbaum. Passar 3-6 år. Det är en ganska rolig bok om några barn som leker att de har olika jobb. De åker bil, de är doktor, de opererar och matar vargarna med blodet från operationerna. Bilderna är fina och boken rolig.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Pija Lindenbaum