Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2020-08-25
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Dimensioner
200 x 145 x 20 mm
Vikt
296 g
SAB
Hcg
ISBN
9789178131723
Den riktiga solen (inbunden)

Den riktiga solen

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-08-25
129
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
VINNARE AV BARNRADIONS BOKPRIS!

 

"ett lättillgängligt språk och ett flyt som håller läsaren fången. Helhetsbetyg: 5" - Agneta Willans, BTJ häfte 17 2020

"Det är en konst att skriva om förföljelser och övergrepp för barn utan att förenkla eller dölja. Men med Mollazehis berättelse blir Salman en människa som jag aldrig glömmer och byn har fått en plats på världskartan." - Viveca Bladh, Sveriges Radio

 

Salman har längtat efter sin första solsemester med familjen. De ska åka till Spanien! Men bara några dagar innan avfärd så ändras allt. Salmans faster i Baluchistan, en del av Iran, befinner sig i knipa och familjen måste hjälpa till. Det blir en farlig resa, eftersom regimen i Iran ser med stor misstänksamhet på Salmans föräldrar som en gång lämnade sitt hemland. Men det blir också första gången Salman får träffa sina kusiner, och ett möte med ett hemland som han aldrig tidigare besökt. Allt ställs på sin spets när polisen en dag kommer till byn för att hämta Salmans pappa!

Den riktiga solen är en unik berättelse om en pojkes resa till Baluchistan. En kultur han känner så väl genom sina föräldrar, men som är så annorlunda när han får uppleva den själv. Det är också en berättelse om att våga stå upp för det man tror på -- även om det kan vara farligt.

Peimaneh Mollazehi är 38 år och född i sydöstra Iran. Hon är utbildad sjuksköterska men jobbar som vårdlärare, och debuterar nu som författare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den riktiga solen
 2. +
 3. Uppdraget i London

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uppdraget i London av Hanna Blixt, Jakob Blixt (inbunden).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den riktiga solen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande och lärorik
  Minna, 13 september 2020

  Min dotter gillade bokomslaget och vi har läst den tillsammans varje kväll. Min dotter som är 7 år blev förälskad i boken fast boken är för 9 år och uppåt. Hon ville inte läsa snabbt och ville inte att boken skulle ta slut. Hon väntar på en uppföljare redan. Boken är lästvärt och visar möten mellan två olika kulturer och en stor längtan att träffa sina rötter. Mycket lästvärt och lärorik bok som rekommenderas starkt.

 2. En av de bästa
  Sara, 5 september 2020

  Omslaget lockade dottern och vi började läsa samma kväll. Lättläst språk och korta kapitel som gör det lätt för oss att läsa ett eller två kapitel varje kväll. Viktiga ämnen som tas upp i boken och bidrar till ökad förståelsen för barn med föräldrar från andra länder. Det dök upp många frågor och funderingar efter att boken var klar. Den passar även för större barn.

 3. Spännande och lärorik bok
  Medine , 25 augusti 2020

  En fantastisk bok där läsaren får följa med på Salmans spännande resa tillsammans med familj.
  Omskakande berättelse om vänskap, värderingar och vikten med att hjälpa människor i svåra situationer.
  Författaren lyckas att inspirera läsaren till att lära sig om andra kulturer och livssituationer.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Peimaneh Mollazehi

 • Azins längtan

  Peimaneh Mollazehi, Lotta Geffenblad

  "Azins längtan visar exempel på diktaturens mekanismer, men också på hur en revolution kan gå till bara man är tillräckligt många. Bilderna av den välkända illustratören Lotta Geffenblad får läsaren att känna sig som en fågel, med världen sed...