Tryggare i kärlek : Handbok för dig med otrygg-ambivalent anknytning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
201
Utgivningsdatum
2020-10-16
Förlag
Rilato förlag
Dimensioner
210 x 135 x 12 mm
Vikt
301 g
ISBN
9789178198429
Tryggare i kärlek : Handbok för dig med otrygg-ambivalent anknytning (häftad)

Tryggare i kärlek : Handbok för dig med otrygg-ambivalent anknytning

(22 röster)  |  Läs 8 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-10-16
318
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tryggare i kärlek : Handbok för dig med otrygg-ambivalent anknytning Kan levereras innan julafton
Tryggare i kärlek är skriven för dig med otrygg-ambivalent anknytning.

Känner du igen dig som otrygg-ambivalent?

- Är mer känslostyrd än tankestyrd
- Vill snabbt ha närhet och intimitet i nya relationer
- Kan känna osäkerhet på om din partners kärlek är äkta
- Upplever att bekräftelse och trygghet är väldigt viktigt
- Kan få jobbiga tankar när din partner inte är där
- Har lätt för att känna svartsjuka eller rädsla för att bli lämnad
- Kan växla mellan att vilja ha mycket närhet och att bli avvisande

Tryggare i kärlek är en handbok för att hantera din anknytning. Syftet med boken är att du ska få kunskapen och verktygen som behövs för att bygga blomstrande kärleksrelationer. Relationer där du känner dig trygg, bekräftad och älskad.

En otrygg-ambivalent anknytning orsakar ofta utmaningar i kärlek. Det är vanligt att känna svartsjuka, tvivel på partners kärlek och rädsla för att bli lämnad. Anknytningen kan också göra att du blir styrd av känslor och impulser. Du kan då snabbt skapa närhet men också plötsligt dra dig undan om du känner oro eller osäkerhet. Den goda nyheten är att det går att bryta gamla mönster och utveckla en tryggare anknytning. Med den här handboken får du verktygen för det!

Anna Ekeneld är medgrundare till relationsföretaget Bättre Relationer. Hon jobbar där med att inspirera par och individer till positiv utveckling. Speciellt har hon fokus på området anknytningsteori och vad forskning visar skapar långsiktiga och lyckliga kärleksrelationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tryggare i kärlek : Handbok för dig med otrygg-ambivalent anknytning
 2. +
 3. Anknytning i relationer : förstå och förändra dina mönster

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anknytning i relationer : förstå och förändra d... av Camilla Von Below (häftad).

Köp båda 2 för 567 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Tryggare i kärlek : Handbok för dig med otrygg-ambivalent anknytning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bra bok för den som har ambivalent anknytnings
  John Thorneus, 5 maj 2023

  Hjälper mig att tänka rätt när behovet uppstår. Bra med reflektionssidorna. Får mig att tänka på ett nytt sätt, vad som är bakgrunden och vad som är framtiden.

 2. Lättillgängligt om anknytning
  Martin Ruben, 2 juli 2022

  Boken ger en bra grundkurs i hur en otrygg ambivalent anknytning i kärlekslivet kan påverka relationer. Många bra övningar inom olika områden och utrymme att skriva ner sina egna reflektioner, vilket hjälper en att verkligen ta in informationen och göra övningarna. Att reflektera och testa att göra på nya sätt tror jag är nyckeln till en förändring på djupet! Boken rekommenderas varmt till alla som har eller som vill förstå en otrygg ambivalent anknytning.

 3. Alla bitar faller på plats
  Therese , 27 juni 2022

  Jag blir alldeles fylld av hopp, lugn och inspiration av Anna Ekeneld varma och kärleksfulla bok. Här får HELA jag plats, alla känslor. Älskar att den har små övningar och frågor för egna reflektioner också. Jag kan inte komma på någon som inte skulle ha glädje och nytta av att läsa den. SÅ bra!

 4. Många tomma sidor
  Eva, 20 juni 2022

  Boken är till stor del ett anteckningsblock för egna reflektioner. I övrigt fokuserar man mycket på svartsjuka. "Lösningen" som föreslås är meditation och mindfulness. I övrigt beskrivs anknytningsprofilen väl.

 5. Bra och tydlig
  NJM, 25 mars 2021

  Passar egentligen vem som helst som är intresserad av anknytningsteori. Men Anna beskriver på ett enkelt och tydligt sätt hur man kan göra för att minska de svårigheter som uppstår när man är otrygg-ambivalent. Även din partner bör läsa boken så att ni kan ha ett samtal hur ni båda kan jobba på relationen. Det kommer ni båda tjäna på långsiktigt.

 6. Detta har jag letat efter!
  Tina, 22 februari 2021

  Jättebra och lättläst handbok för oss otrygga ambivalenta. Nu vet jag vad jag ska leta efter och upptäcka i en partner, snabbare än innan. Tack Anna Ekeneld, så bra!

 7. Superbra!
  Katten, 3 februari 2021

  Som att läsa en bok om mig själv. Väldigt smärtsamt men lärorikt. Fick mer förståelse för den undvikande anknytningen med.

 8. Riktigt bra bok!
  Ann-Louise Samuelsson, 2 december 2020

  Informativ och lättläst bok som ger mängder av insikter och hjälp på vägen. Innehåller övningar som är lätta att ta till sig och omsätta i praktiken.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Anna Ekeneld

 • Tryggare i kärlek

  Anna Ekeneld

  Tryggare i kärlek är skriven för dig med otrygg-ambivalent anknytning. Känner du igen dig som otrygg-ambivalent? - Är mer känslostyrd än tankestyrd - Vill snabbt ha närhet och intimitet i nya relationer - Kan känna osäkerhet på om din partners kär...