Dvalan (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (408.5 MB)
Språk
Svenska
Serie
Flickorna och mörkret (del 3)
Inläsare
Katarina Ewerlöf
Utgivningsdatum
2018-11-01
Utmärkelser
Bästa svenska kriminalroman
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789178270200

Dvalan Ljudbok

(133 röster)  |  Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2018-11-01

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Artonårige Samuel råkar sabotera en drogaffär och tvingas till en desperat flykt undan narkotikabossen Igor. Efter att ha gått under jorden svarar han på en annons: en familj i skärgården söker en assistent till sin hjärnskadade son.

Men ingenting blir som Samuel har tänkt sig när han flyttar in hos den vackra Rakel och hennes son Jonas i det avsides belägna huset vid havet. Inte heller har Samuel räknat med att hans kärleksfulla, men kontrollerande mamma - den frireligiösa Pernilla - handgripligen ska försöka hjälpa honom att få ordning på sitt liv.

Kriminalinspektör Manfred Olsson är plågad av en familjetragedi. Han utreder två till synes drogrelaterade mord när hans väg korsar Samuels och Pernillas.

Utredningen blir komplicerad och Manfred bestämmer sig för att söka hjälp hos profileraren Hanne som är bosatt i Ormberg.

Camilla Grebes Dvalan är en skrämmande och andlöst spännande berättelse om en samtid präglad av narcissism och gränslöshet. Men det är också en skildring av kärlek stark nog att övervinna mörkret.

Dvalan är en fristående fortsättning på Husdjuret (som utsågs till bästa svenska kriminalroman 2017 av Svenska deckarakademin och 2018 belönades med Glasnyckeln för bästa nordiska dito) och Älskaren från huvudkontoret (2015).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Dvalan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande
  Peking, 20 augusti 2023

  Värt att jobba igenom början av boken som är lite trög. Sen vill man bara veta hur det ska gå. Poesi-roteln och lyrik-forensiker. Oväntat roligt.

 2. Otroligt bra bok
  -, 12 juni 2020

  Otroligt bra bok, väl skriven, bra budskap som i övriga böcker

 3. Spännande bok
  -, 21 oktober 2019

  En mycket bra bok. Den är spännande. Uppläsaren är väldigt bra.

 4. En utav mina favoritförfattare!
  -, 6 november 2018

  Boken läses utav en av dem bästa och handlingen greppar tag i en omgående. Personligen så drar jag mig för att läsa om knarkkungar och deras affärer men eftersom detta del 3 utav serien så tog jag en chansning!
  Mkt relationsdrama, personlig utveckling och självinsikt dominerar boken.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Camilla Grebe