Macchiariniaffären : sanningar och lögner på Karolinska (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (453.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ludvig Josephson
Utgivningsdatum
2018-09-18
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789178270279
Macchiariniaffären : sanningar och lögner på Karolinska (ljudbok)

Macchiariniaffären : sanningar och lögner på Karolinska Ljudbok

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2018-09-18

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
För två år sedan avslöjade Bosse Lindquist och Sveriges Television kirurgen Paolo Macchiarinis plågsamma och livsfarliga experiment på människor på Karolinska sjukhuset. Men läkarna som varnade misstänkliggjordes och ingen ställdes på riktigt till svars, trots det enorma lidandet hos patienterna. Nu berättar Lindquist hela historien - om hur spåren leder högt upp i samhället och hur pengar, ära och prestige fick gå före patienternas bästa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Macchiariniaffären : sanningar och lögner på Karolinska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok!
  -, 28 november 2023

  Jag visste såklart vem Macchiarini, men det var inte förrän P3 dokumentär släppte en dokumentär som jag fick upp ögonen och efter denna fantastiska bok. Vilken research som har gjorts! Men fasansfullt hur det har kunnat fortgå och hur de som lät honom fortsätta har hållit varandra om ryggen.

 2. Ett mästerverk i sin genre.
  Andreas , 20 november 2019

  En berättelse om hur makt och maktstrukturer fortfarande korrumperar vårt samhälle. Hur egen status och vinning bokstavligen går före människors liv.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Bosse Lindquist

 • De hemliga breven : Den politiska familjen och vardagens samtal

  Alva Myrdal, Gunnar Myrdal, Jan Myrdal, Bosse Lindquist

  Alva och Gunnar Myrdal -- världskända, hyllade och omdiskuterade. De var med och skapade 1900-talets svenska välfärdsstat, satt i regeringen, forskade, skrev, erhöll varsitt Nobelpris. På 1980-talet vände den politiska vinden och deras gärning sat...

 • Förädlade svenskar :¿drömmen om att skapa en bättre människa

  Bosse Lindquist

  Astrid är bara en av många, en siffra i den överväldigande svenska statistiken över kvinnor som tvångssteriliserades i Sverige under 1900-talets början. Hon är en ung kvinna som mot sin vilja omhändertas av svenska myndigheter för att berövas sin ...