Blå längtan (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (436.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Anna Maria Käll
Utgivningsdatum
2018-09-07
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789178270309

Blå längtan Ljudbok

(51 röster)  |   Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2018-09-07

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En varm och gripande roman om två maskrosbarn som förs samman av ödet. De föds samma dag, den 12 februari 1950. Naomi i Nigeria, Pia i Sverige. Naomi ser annorlunda ut och förskjuts av sin familj. Hon räddas av Jorinda som kan allt om läkande växter och låter henne växa upp på savannen med elefanter och lejon som vänner. Pia föds på Södra BB i Stockholm, i välfärdens Sverige, men hennes föräldrar är alkoholister och uppväxten i ett missbrukarhem sätter djupa spår.

Jorinda mördas och Naomi hamnar på barnhem. Dit kommer den svenska överläkaren Birgitta Kronwall som lägger märke till att den lilla flickan blir utstött av de andra barnen. Flickan har läppspalt och anses bära "det onda märket". Naomi får följa med till Sverige, ett Sverige där man ytterst sällan ser människor med en annan hudfärg. I den helvita skolan i förorten Årsta i Stockholm möts Naomi och Pia. Och från den stunden flätas deras liv samman.

Blå längtan är en stark berättelse om människors lika värde och en värld i förändring. Andra världskrigets fasor ligger bara några år bort och sextiotalet sveper in med ny ungdomskultur, nytt mode, ny musik, en ny frihet. Naomis och Pias oförutsägbara livsresor rymmer såväl sorg och glädje som dramatik och kärlek, och som en röd tråd löper deras starka vänskap.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Blå längtan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra bok!
  -, 4 mars 2022

  Boken bringar mycket känslor och lycka på ett spännamde sätt.

 2. Rätt okej
  -, 14 november 2020

  En fin historia men lite väl klyschig och förutsägbar handling.

 3. Fantastisk början men tunt slut
  -, 19 maj 2020

  Fantastisk början men tunt slut ( väldigt sliskig som en sämre kjoskroman) . .Boken kunde kortas ner till hälften Bra uppläsare.

 4. Alltid på de utsattas sida
  Svealektor, 15 maj 2020

  Elisabeth Nemert böcker tar alltid upp viktiga ämnen i sina böcker. Så även denna gång. Vi får följa med de två väninnorna genom 50 och 60-talet fram till 1975, både i Afrika och i Sverige. Hennes språk är innerligt, lite sagoskimrande och med stänk av överjordiska fenomen. Det går igenom alla hennes böcker. Hon gör mig aldrig besviken.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Elisabet Nemert