En helt vanlig vecka med familjen Jansson (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (51.2 MB)
Språk
Svenska
Serie
Familjen Jansson (del 1)
Läsålder
6-9 år
Inläsare
Fredde Granberg
Utgivningsdatum
2018-06-04
Förlag
Bonnier Audio
Illustratör/Fotograf
Pelle Forshed
ISBN
9789178270675

En helt vanlig vecka med familjen Jansson Ljudbok

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2018-06-04

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ombytta roller hos familjen Jansson, när Martin Widmark och Petter Lidbeck presenterar en skruvad och humoristisk familjeskildring. Barnen har axlat föräldrarollen medan mamma och pappa ruskat av sig den. Ska de två barnen lyckas tackla sina oansvariga föräldrar som blivit väldigt mycket barn på nytt? Följ familjen Jansson under deras uppochnervända vecka! En fyndig lek med roller och förväntningar, kul för alla åldrar!

Vilken vuxen har inte velat vara barn igen? Slå sig fri från plikterna och slippa ta ansvar. Och vilket barn har inte velat vara stor? Få göra allt barnförbjudet och bestämma. Hur kan det se ut i praktiken om dessa drömmar uppfylls? Det vet familjen Jansson, för hos dem är det just så denna vecka då de "lever sin dröm" - eller är de alla fast i en gemensam mardröm?

Dagarna fylls av trilskande vuxna som inte vill gå till jobbet eller tandläkaren, slipskaos i hallen, opassande kommentarer på bussen, tjat om husdjur och utvecklingssamtal på jobbet. Barnen har fullt sjå att hålla koll på sina föräldrar. Som tur är befinner sig de nyinflyttade grannbarnen i samma sitation, så medan deras två föräldrapar busar runt passar de på att finkonversera vid grillen.

En varm och barnnära berättelse med knäppa och drastiska inslag, det blir mycket igenkänning för hela familjen att skratta åt tillsammans.

Författarduon Widmark & Lidbeck skrev 2016 den rappa och roliga Talmannens hämnd. En actionfylld politisk thriller för barn i slukaråldern, nominerad till deckarpriset Spårhunden. Dessförinnan har de skrivit bokserien "I elfte timmen": en serie roliga och okonventionella böcker för barn - om pensionärer! "Det rockar om pensionärstrion." GP.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En helt vanlig vecka med familjen Jansson. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En helt vanlig vecka med familjen Jansson
  Greta, 3 mars 2024

  Den är bra jag brukar lyssna på den väldigt mycket för jag tycker om författaren.
  Han som läser in boken tycker jag har en bra inlevelse i rösten.
  Är även roligt att föräldrarna har bytt roll så att de vuxna är som barn och att barnen är som vuxna
  Rekommenderar verkligen den här boken och de andra böckerna i den här serien.
  Skriv järna fler böcker om familjenjanson.

 2. Rolig och humoristisk
  -, 3 juli 2023

  Hög igenkänning och rolig både för barn och vuxna! Kommer definitivt lyssna på fler böcker i serien.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna