Maken (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (489.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gun-Britt Sundström
Utgivningsdatum
2018-12-11
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789178271214
Maken (ljudbok)

Maken Ljudbok

(24 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2018-12-11

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vad är det att vara ett par? Vilket ansvar innebär det, vad kan man kräva av varandra? Tid? Sex? Trohet? Är det annorlunda om man gifter sig? Kan man leva ihop om man har olika ideal för hur ett förhållande ska vara? Sådant diskuterar Martina och Gustav med varandra och med andra, allt medan de försöker få sitt samliv att fungera, ger upp och skiljs åt men börjar om igen, om och om igen...Romanen utspelas i Stockholm på 1960- och 70-talet, en tid av förändring då många tror att kärnfamiljen är på väg att avskaffas. Ändå upptäcker Martina hur svårt det är att vara utan "make" när alla man känner bildar par och familj. Maken utkom första gången 1976 och har blivit mycket läst och citerad. Många känner igen sig själva på olika sätt i denna oromantiska roman- man skrattar och gråter med det omaka kärleksparet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Maken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Smärtsamt
  Peder, 25 november 2023

  Välskriven intelligent roande. Ryser vid tanken på att mitt äktenskap kunde gått samma väg.

 2. Vad är att älska?
  -, 16 april 2023

  Att bara kunna leva tillsammans utan för mycket tänk har visat sig väldigt svårt. Det har inte gått bra för personerna, till sorg för båda. Det var en smärtsam läsning, verkade dock upplevd.

 3. En gammal favorit som håller än
  -, 5 december 2022

  Denna bok gjorde starkt intryck på mig i 20-årsåldern - snart 40 år sen! Jag läste den flera gånger. Och funderade på vad ett kärleksförhållande är, vad jag vill ha för "make", hur nära bundna till varandra vi vill vara etc. Det var fantastiskt roligt att få lyssna när G-B Sundström själv läser. Hon ÄR huvudpersonen Martina. Och jag inser att jag tagit med mig så mycket av Martinas tankar vidare i mitt liv - trots att jag gjorde annat val än Martina.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Gun-Britt Sundström