Slaget om Troja (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (186.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Niklas Falk, Johanna Lazcano
Utgivningsdatum
2019-01-09
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789178272211
Slaget om Troja (ljudbok)

Slaget om Troja Ljudbok

(12 röster)  |  Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2019-01-09

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När bomberna faller över den grekiska byn under andra världskriget tar lärarinnan med sig skolbarnen till en skyddande grotta. Där berättar hon för dem om ett annat krig - om hur grekerna belägrade Troja. Eller med Homeros ord: hur akajerna belägrade Ilion.

"Fröken, varför var akajerna så grymma? Varför skulle de ge sig på trojanernas fruar och döttrar?" frågar en flicka. "Inte för att njuta i kvinnornas famn, utan för att förödmjuka deras män. Så gjorde man då och så gör man än idag", svarar fröken.

Dag efter dag berättar hon om hur akajerna lider av törst, värme och hemlängtan och hur motståndarna möts - här mot här, man mot man. Huvuden flyger, hjälmar klyvs, blodet rinner.

Och allting hade börjat när prins Paris från Troja blev förälskad i akajernas kung Menelaos hustru, den vackra Helena, som rymde med honom till Troja. Nu står Helena vid stadsmuren för att se när förföraren Paris och den bedragne maken Menelaos ska mötas i strid. Hur det än slutar blir det hon som förlorar.

I Theodor Kallifatides version av Iliaden är gudarna bortrensade och dramatiken tydligare. Men kriget, grymheterna och hjältedåden är marinerade i författarens varma livsvisdom. När han återger den klassiska berättelsen får läsaren lika mycket spänning som reflexioner om kärlek och sorg och hur det är att vara människa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Slaget om Troja. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Uppspeedad odyssé!
  Fredrik, 16 augusti 2023

  Efterordet sätter fingret på det. En snabbkurs i något som alla borde läsa. Mycker bra!

 2. Gripande
  -, 6 januari 2021

  Stark skildring av grekland i krig, galenskap, vrede, hämd, konsekvenser, förtvivlan, samanhållning och körlek. Vackert inläst.

 3. Mycket intressant upplägg
  -, 13 augusti 2020

  Annorlunda och intressant att spela det trojanska kriget mot andra världskriget.

 4. Theo! Fantastisk som alltid...
  - (Stockholm), 20 januari 2019

  Theo! Fantastisk som alltid ¿¿

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Theodor Kallifatides