Evig natt : en arktisk spökroman (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (191.2 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Inläsare
Hannes Meidal
Utgivningsdatum
2019-02-06
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Birgitta Gahrton
ISBN
9789178272327
Evig natt : en arktisk spökroman (ljudbok)

Evig natt : en arktisk spökroman Ljudbok

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2019-02-06

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Året är 1937 och 28-årige Jack lever ett hopplöst liv i London - han är fattig, ensam och har fått ge upp sina drömmar om att studera vidare. Men så får han sitt livs chans: han blir erbjuden att vara med som radiotelegrafist på en arktisk expedition. Fem män och åtta polarhundar korsar Barents hav, ser midnattssolen och slår läger i en avlägsen, obebodd vik i Spetsbergen i Norge, Gruhuken. De jagar, dricker whisky och lever ett liv som är långt ifrån den smutsiga dimman i London.

Men den arktiska sommaren är kort. När nätterna åter blir mörka känner Jack ett krypande obehag. Han ser en mörk gestalt stiga upp ur havet, men vågar inte berätta om det för sina vänner. Inbillade han sig bara? Mörkret tilltar. En efter en tvingas expeditionens medlemmar att ge sig av, och till slut är Jack ensam kvar. Hur ska han klara fyra månader ensam i mörkret? Den eviga arktiska natten kan man inte fly ifrån, och snart fryser havet. Då kan Jack inte lämna lägret. Men Jack är inte helt ensam - något vandrar i mörkret därute ...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Evig natt : en arktisk spökroman. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 3 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 18 februari 2023

    Betyg: 3 av 5 - 📚 - Den här boken, Evig natt - En arktisk spökroman, är en rätt så kort roman skriven 2011 av den brittiske författaren Michelle Paver. Jag lyssnade på boken, och den var bra inläst av Hannes Meidal. Den är utgiven i genren unga vuxna, men den kändes minst lika mycket för äldre vuxna. Tyckte inte att boken var så otäck som jag hade trott och hoppats på. Men den var ändå bra, och absolut läsvärd, och jag kan rekommendera den.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Michelle Paver