Ett nytt land utanför mitt fönster (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (97.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Theodor Kallifatides
Utgivningsdatum
2019-07-10
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789178272570

Ett nytt land utanför mitt fönster Ljudbok

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2019-07-10

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"I början då jag var en främling som skulle erövra främlingskapet kastade jag mig över det nya språket likt en utsvulten hund över en saftig köttbit. Jag åt upp svenskan. Jag fyllde min mun med ord, tuggade dem, svalde dem. Jag tog vissa ord i min mun som praliner. Fors, älv, flod, fjäll, berg, hav, vik, sol, moln, regn, snö, dag, natt. Jag föll platt för den svenska naturens enstavighet.

Som författare har jag aldrig varit friare än i dessa första dikter då skrivandet inte var bundet vid futtigheter som mening, betydelse, avsikt. Men det är bara en gång i livet man kan skriva på det sättet."

"Om man är invandrare och samtidigt inte beredd att möta det nya med välvilja och intresse, då är man dömd att hamna i samhällets utkanter; och om ett samhälle tar emot nya människor utan att vara berett att möta det nya hos dem, då blir det dömt att få problem.

Allt detta är egentligen självklarheter. Tyvärr verkar det nödvändigt att upprepa dem."

Det är så mycket man inte vet när man lämnar sitt land. Man anar inte att man bär med sig så många strukturer och spår i sin själ och att de slutligen får en att vara och förbli en främling i det nya landet; och när man inte längre är en främling i det nya landet har man blivit en främling för sig själv och då är man främling överallt."

Några smakprov ur Theodor Kallifatides avklarnade och nakna berättelse om främlingens villkor och möjligheter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ett nytt land utanför mitt fönster. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vacker och skrämmande
    Fredrik, 21 september 2023

    Stark trea! Vackert språk med en rentav Alf Robertsonsk avslutning. En hyllning till mångfalden, men ett utryck för oro kring segregationen och toleransen. Drygt 20 år gammal, men mer aktuell än någonsin. Läs! Om inte annat så i syfte till insikt.

  2. Vacker, poetisk och ärlig.
    -, 7 oktober 2022

    En jättefin bok med behaglig berättarröst (författaren själv), vackert, djupt och ärligt innehåll. Texten griper tag i mig och stannar länge. Igenkänningsfaktorn är hög och boken får mig att ifrågasätta samhället och våra sätt att vara gentemot våra medmänniskor.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Theodor Kallifatides