Nordiska myter : från Yggdrasil till Ragnarök (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (203.3 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Inläsare
Niklas Falk
Utgivningsdatum
2019-06-25
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Kristoffer Leandoer
ISBN
9789178272921
Nordiska myter : från Yggdrasil till Ragnarök (ljudbok)

Nordiska myter : från Yggdrasil till Ragnarök Ljudbok

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-06-25

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"De nordiska myterna har varit min följeslagare genom nästan allting jag har skrivit. De flöt som en ven av silver genom Sandman och de var vaggan till Amerikanska gudar." Neil Gaiman

Nordiska myter- från Yggdrasil till Ragnarök; gamla berättelser för nya läsare! När Neil Gaiman återvänder till de nordiska asasagorna axlar han de forntida bardernas mästerliga berättarkonst. Med utgång från gamla tiders skrifter som Snorrre Sturlassons Eddan återberättar han de mäktiga myterna och poemen; alla dessas äventyr, kärleksförbindelser, intriger och ond bråd död. Gaiman spänner en båge som börjar med Yggdrasil och födelsen av de nio världarna och slutar med Ragnarök - gudarnas skymning och födelse av en ny tid och nya människor.

I Nordiska myter- från Yggdrasil till Ragnarök möter vi Oden - den mäktigaste av de mäktige, vis, modig och beräknande; Tor - Odens son, otroligt stark, men inte den smartaste; och Loke - son till en jätte, blodsbroder till Oden och en trickster och manipulatör. Vi får veta hur Lokes tre barn; Midgårdsormen, Fenrisulven och Hel stals från jättarnas rike, hur Oden offrade sitt öga i Mimers brunn, hur Iduns äpplen återfördes till Asgård och fler sagor från vikingatidens trossystem. De uråldriga nordiska myterna ligger som grund i vår väv till nya berättelser - från Tolkien till Game of Thrones och Marvels serieuniversum.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nordiska myter : från Yggdrasil till Ragnarök. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantasifullt och underhållande
    Anders Södergren, 21 juli 2020

    Bra driv i Gailmans gudasaga och stor underhållning i gudarnas värld

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Neil Gaiman