Charlotte Löwensköld (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (286.1 MB)
Språk
Svenska
Serie
Löwensköldska ringen (del 2)
Inläsare
Anna Maria Käll
Utgivningsdatum
2019-12-13
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789178273843
Charlotte Löwensköld (ljudbok)

Charlotte Löwensköld Ljudbok

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2019-12-13

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Den rike Schagerström på Stora Sjötorp har friat! Men Charlotte Löwensköld är förlovad med pastorsadjunkten Karl-Artur Ekenstedt som i sin tur åtrås av organistfrun Thea Sundler; den olyckliga kvinna som sår split mellan de unga älskade. Och pietistiske Karl-Artur vacklar mellan sin kärlek till Gud och sin kärlek till Charlotte. Inget går Charlotte Löwenskölds väg och rädslan griper henne: Är det general Löwenskölds förbannelse som för allt elände hennes väg?

"Charlotte Löwensköld" (1925) är den andra boken i trilogin "Löwensköldska ringen". Selma Lagerlöf beskrev själv boken som "en reaktion i själen" mot den inledande bokens spökhistoria. Lagerlöf-kännaren Vivi Edström benämner "Charlotte Löwensköld" som en psykologisk thriller samtidigt som den präglas av Lagerlöfs sträva humor. Omslagsfoto av Håkan Larsson från Västanå Teaters uppsättning av "Charlotte Löwensköld" 2017.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Charlotte Löwensköld. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Suverän klassiker
    -, 13 april 2023

    Vilket fantastiskt språk.

  2. Charlotte Löwensköld
    Jan Schoultz, 6 september 2022

    Välskriven och mycket bra språk. Jag anser ofta att författare använder för långa meningar. Men Selma Lagerlöf använder språket på ett förnämligt sätt.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Selma Lagerlöf