Siddhartha (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (169.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Niklas Falk
Utgivningsdatum
2019-12-09
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Nils Holmberg
ISBN
9789178274826

Siddhartha Ljudbok

(8 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2019-12-09

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Siddhartha, en indisk brahmanpojke, lämnar sin faders gård och de gamla gudarna för att leva i självövervinnelse och askes. Men inte heller förnekelsen tillfredsställer hans längtan efter fulländning, och han ger sig ut i världen för att söka livets mening. Han blir framgångsrik och förmögen, en livsnjutare som lär sig den sinnliga kärlekens alla möjligheter hos kurtisanen Kamala. Men ledan, och smärtan när en älskad son glider ifrån honom, driver återigen Siddhartha ut på vandring, mot en tillvaro som rymmer verklig kunskap och kärlek till världen som den är.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Siddhartha. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Som sammet mot själen
    -, 12 maj 2024

    Vad är meningen med ambition? Hur bra kan man bli på något? Och varför? Läsaren får följa Siddarthas jakt på mening genom meningslösheten. Och det finns ingen och inget han inte kan få och inte heller något eller någon som räddar honom. Till slut stannar han upp - och där är den: stunden, nuet, intet

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hermann Hesse