Som nitroglycerin (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (418.2 MB)
Språk
Svenska
Serie
Lisa Engström (del 1)
Inläsare
Gunilla Leining
Utgivningsdatum
2019-03-06
Förlag
Bokfabriken
ISBN
9789178351572
Som nitroglycerin (ljudbok)

Som nitroglycerin Ljudbok

(21 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-03-06

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När stjärnadvokaten Niklas Bromander påträffas död i ett garage i centrala Jönköping rör det upp heta känslor, både i polishuset och i den annars så lugna universitetsstaden vid Vätterns södra spets.

Kriminalkommissarie Lisa Engström och hennes kollega Sten Johansson får fallet på sitt bord. Utredningen lämnar ingen oberörd då Bromander några år tidigare fått en polismördare frikänd.

Lisa Engström, ökänd på polishuset för sitt heta temperament, är den enda som vågar säga högt att Niklas Bromander fått vad han förtjänar. Kort därefter försvinner Bromanders äldsta dotter Hanna spårlöst, och polisen börjar ana att allt inte står rätt till i familjen. När bilder på dottern, fastbunden och naken, dyker upp drar en intensiv jakt igång. Spåren leder till en samtalsgrupp för utsatta kvinnor. Är det någon som vill hämnas? Eller finns svaren närmre än så?

Samtidigt brottas Lisa med sitt eget mörka förflutna. Hon har aldrig passat in och någon vill att det ska förbli så. Vreden växer inom henne. Och den vill ut.

Frida Moisto har i sin hyllade debutbok Som nitroglycerin skapat en stark och explosiv huvudperson som för tankarna till Stieg Larssons Lisbeth Salander. När lagen inte räcker till tar hon den i egna händer för att skipa rättvisa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Som nitroglycerin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande
  -, 4 september 2022

  Inte riktigt min favorit, men i en utmaning måste man ju fullfölja de utmaningar som fanns med. Kommer ge resten av Fridas böcker en chans.

 2. Spännande debut
  CA, 1 april 2019

  Väldigt spännande och bra debut! Mera tack!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Frida Moisto

 • Napalm

  Frida Moisto

  En varm sommarnatt väcks kriminalkommissarie Sten Johansson av mobiltelefonens signal. Sjukhuset Ryhov i Jönköping har blivit bombhotat. Strax efter bombhotet inkommer en svårt skadad kvinna till akuten. Hon dör i akutrummet, och det som utan tvek...

 • Drakar lyfter i motvind

  Frida Moisto

  När Johan Lundblad, Jönköpings innekille nummer ett, hittas brutalt knivhuggen en varm sommardag, kontaktas Sten Johansson och Lisa Engström omgående. Fallet är av känslig karaktär då Johan Lundblads morbror Leif Blomqvist arbetar på Jönköpingspol...