Ingemar Modigs uppvaknande (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (289.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Stefan Sauk
Utgivningsdatum
2019-09-30
Förlag
Bokfabriken
ISBN
9789178351947
Ingemar Modigs uppvaknande (ljudbok)

Ingemar Modigs uppvaknande Ljudbok

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-09-30

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Författaren till Delhis vackraste händer är tillbaka!

Varje morgon vaknar Ingemar Modig sjöblöt av svett, precis innan klockradion slår på. Om han inte hinner stänga av den innan väckningssignalen ljuder kommer någon att dö. Tvångstankarna har tagit över Ingemars liv.

Men så träffar han Dalia, en elvaårig flicka från krigets Syrien. Dalia är inte bara fruktansvärt envis och en jäkel på att svära på svenska. Hon är dessutom en väldigt bra fotbollsspelare och accepterar inte ett nej.

Tillsammans försöker vännerna hitta en väg som går bortom plågsamma minnen och kulturkrockar. Vad de inte vet är att den avdankade lokalreportern Ludvig Nilsson smider onda planer. Vardagslunken i Borstafors kommer snart vara ett minne blott.

Ingemar Modigs uppvaknande är en lika delar sorglig som rolig berättelse om ensamhet, vänskap och mod.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ingemar Modigs uppvaknande. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin och rolig skildring om två Underdogs
  Leif Mohlin, 17 februari 2020

  För 40 år sen så var det naturligt för en vuxen man att prata med barn. Sen länge är det här närmast tabu i Sverige vilket är sorgligt. I den här boken händer det. En man med tvångstankar och en ung flykting från Syrien som är en fantastisk fotbollsbegåvning. Båda behöver egentligen hjälp för att komma vidare. Underhållande varm feelgood med mycket humor kring en otroligt oväntad vänskap. Finurligt skriven och med kärled till den här "nerlagda" bruksorten. Vem är inte värd en andra chans helt enkelt. Kan varmt rekommendera boken.

 2. Stereotyp rasistiskt
  Stålis, 4 oktober 2019

  Svenskar framställs som psykiskt sjuka, mordbrännare utan empati, nazister, kvinnomisshandlare och andra obehagliga personer medans invandrarna är fantastiska människor som kan allt är kloka och förlåtande.
  Men bortser man från det så var boken rätt medioker.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mikael Bergstrand