När spåren försvinner (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Saana Havas (del 2)
Antal sidor
415
Utgivningsdatum
2023-08-14
Förlag
Bokfabriken
Översättare
Marjut Hökfelt
Medarbetare
Graves, Emma (form)
SAB
Hce
ISBN
9789178356324
När spåren försvinner (pocket)

När spåren försvinner

Pocket, Svenska, 2023-08-14
79
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En student på en filmutbildning hittas död i ett naturreservat utanför Helsingfors, och kommissarie Jan Leino och hans kollegor kopplas in. Ännu en student försvinner strax efteråt, och spåren leder till en eremit på en av öarna, som verkar ha fångat de unga filmarnas intresse.

Journalisten Saana Havas har nytt jobb efter sin utbrändhet, när hon får höra att hennes nya kollega Samulis bror har försvunnit. För att hjälpa till i sökandet gör hon en true crime-podcast som handlar om försvinnandet, och hon och Samuli kommer varandra nära. Hon anar att hon undersöker samma fall som Jan, men frågar inte, hon vet att hon inte får några svar. Utredningen tar upp mycket av Jans tid och Saana känner sig emellanåt osäker på deras relation.

Jan och hans team är frustrerade på sitt håll. När unga män försvinner ligger det ofta en olyckshändelse bakom. I det här fallet verkar de i stället nästan vara jagade...

ELINA BACKMAN arbetar med marknadsföring och bor i Helsingfors. Hon debuterade 2020 med När kungen dör, som blev en sensation i Finland.

"...en intelligent och spännande intrig som utspelar sig framför en fond av mer eviga frågor om sampel och konflikter mellan människa, konst och natur."
- Kapprakt

"Trots det moderna anslaget är det en gedigen deckare av gammalt snitt, med stämningar snarare än explicit våld och en noga gestaltad miljö."
- Lotta Olsson, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Fler böcker av Elina Backman