Lilla Chicago (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2021-09-14
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
217 x 143 x 23 mm
Vikt
390 g
SAB
Lz
ISBN
9789178357031

Lilla Chicago

(27 röster)  |  Läs 16 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-09-14
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Ali Khalil växte upp i stadsdelen Gårdsten i norra Göteborg. Tillsammans med sina barndomsvänner drogs han tidigt in i kriminalitet. Det tajta gänget kom att kallas för Vännerna eller Gårdstensalliansen. De skrämde bort Bandidos från området och hamnade i en inbördes konflikt. Det ledde till krig med avrättningar på öppen gata och oskyldiga offer, däribland barn. Allt kulminerade i den uppmärksammade massakern på Vår krog och bar.

Efter att Alis vänner dött en efter en och hans själv suttit på Kumla tillsammans med Sveriges farligaste brottslingar är han nu redo att berätta. Om den tuffa uppväxten och om livet i Göteborgs kriminella miljö. Och om gängkrigen som till slut tvingade polisen att inleda en så kallad "särskild händelse" som annars används vid stora olyckor, naturkatastrofer och terrordåd.

Författaren Stig Larsson har kallat Lilla Chicago för den blodigaste true crime-boken någonsin.

Om författarna:

CYRIL HELLMAN är författare, filmare och flerfaldigt prisbelönad journalist. Han har tidigare skrivit för dagstidningar som Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Sydsvenskan och Göteborgs-Posten samt magasin som Vice, ETC, Fokus och Café.

ALI KHALIL är före detta ledare för det kriminella gänget Gårdstensalliansen/ Vännerna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lilla Chicago
 2. +
 3. De kallar honom Supersnuten: Jan Olsson, ett polisliv

De som köpt den här boken har ofta också köpt De kallar honom Supersnuten: Jan Olsson, ett p... av Peter H Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 445 kr

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Lilla Chicago. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bladvändare
  Sara, 11 april 2024

  Oupphörligt spännande! Som det mesta av Cyril en riktig bladvändare. En brutal historia där kvinnor även fanns med som såväl offer som förövare.

 2. Beroendeframkallande bok
  Abbe , 29 november 2021

  Har läst klart boken på 2 dagar. Helt ärligt så kunde jag knappt sluta läsa boken fast än jag hade mycket annat att göra. Detta var en så extrem spännande, dramatisk och fylld med massa detaljer så det nästan kändes som Ali Khalil satt bredvid mig och berättade allt detta! Vill du försvinna från världen så rekommenderar jag att läsa denna bok då den får en att försvinna från sina egna tankar, vilket kan vara jävligt skönt!!!! 6/5 utan problem .

 3. Lilla Chicago
  Karin, 16 november 2021

  Grymt bra bok! Spännande från start till slut, svårt att lägga ifrån sig den när man väl börjat läsa! Rekommenderar starkt!

 4. Väldigt bra
  Hhhingst , 15 november 2021

  Väldigt bra bok, väldigt transparent o ärlig om den hårda verkligheten!
  Rekommenderas starkt till alla de som vågar lära sig om den hårda sanningen.

 5. Skrämmande bladvändare
  -, 10 november 2021

  Det här var ingen trevlig bok. Det har den förstås aldrig gjort anspråk på att vara heller. Här presenteras en verklighet så rå och skrämmande att jag stundvis är på väg att gömma boken under soffan och låtsas att allt är påhitt.

  Inga regler tycks gälla. Som en parallell verklighet, ett våldsromantiskt Matrix där makt och pengar är allt och respekt för livet är inget.I Lilla Chicago får vi insyn i de gängkriminellas liv, när Ali Kahlil väljer att öppet berätta sin historia. Jag vet... Läs hela recensionen

 6. Riktigt bra!
  Gabriel, 27 oktober 2021

  Spännande bok från start till slut! Man får en inblick i ett liv som är främmande för väldigt många. Rekomenderar stark!

 7. Helt otroligt bra bok!
  Jimmy , 11 oktober 2021

  En fantastisk bok på alla vis! Jag trodde personligen att det kanske skulle bli lite av en "tycka synd om mig" bok som man läst mycket förut men oj vad fel jag hade!

  Denna boken är bland det bästa jag läst, jag sträckläste boken och min fru gjorde det med, och hon läser aldrig böcker!

  Rekommenderas starkt!

 8. " Lilla Chicago "
  J.J, 6 oktober 2021

  En äkta historia om en mörk tid i Göteborg. När jag läste Lilla Chicago så fastnade jag från början till slut. Författaren Ali Khalil skriver utförligt om de råa hänsynslösa mord och lyckas fånga upp även den verkliga kärleken som finns i vänskap broderskap och med kvinnliga relationer. Historierna som även är blodigt verkliga har berättats med en fantastisk karaktär och brutal sanning, trots det genomsyrar den respekt för anhöriga, de sörjande och man ser tydligt en tråd från början till slu... Läs hela recensionen

 9. En djup dykning i verkligheten
  HasseL, 4 oktober 2021

  Att få läsa hur allt utspelar sig från insidan är väldigt ovanligt då det är en stark tystnadskultur i den undre världen, mycket intressant och spännande läsning. summakardemumma så behövs mer insatser för dagens ungdomar för att inte hamna i en dålig spiral som slutar med livstid eller döden.

  Rekommenderar denna bok starkt!

 10. Grym bok
  E.F, 1 oktober 2021

  Lilla Chicago är verkligen den enda boken jag har kunnat läsa ut utan att tröttna. En bok med spänning i varje sida. Rekommenderar boken till 110%
  / E.F

 11. WOW vilken Bok, Kunde inte slita mig ifrån den.
  PM, 27 september 2021

  Först vill jag börja med att säga att jag läser nästan aldrig Böcker. Jag kan räkna antalet på ena handen som jag har läst i mitt liv. När jag började att läsa LILLA CHICAGO så kunde jag inte sluta, det tog mig ca 5 timmar att läsa den. Måste bara säga att detta var den bästa och mest välskrivna bok jag någonsin har läst.
  Så lättläst, vilket minne Ali Khalil har, alla detaljer som man läste om i boken. Oerhört intressant läsning var det från början till slut, hur ett litet tjafs vid ett ... Läs hela recensionen

 12. Fantastisk!
  Hc, 23 september 2021

  Bland de bästa böckerna jag läst!
  Fängslade roman som även är väldigt lättläst.
  Stort tack till er som ger oss möjlighet att få läsa denna fantastiska bok.

  Rekommenderar lilla Chicago starkt!

 13. Makalöst bra!
  Jonas Mårtensson, 22 september 2021

  Makalöst bra book, en riktig bladvändare. Från görsta sidan grep den tag i mig och jag sträckläste den trots sin brutalitet. Den gav också ett nytt mörker och lufte tragexin kring Vår krog och bar till nya höjder. Ett extra plus till att kvinnornaspelar en så ventral roll. En eloge till båda författarna. En stor samtidsroman från gatans Göteborg.

 14. En favorit!
  AS, 21 september 2021

  Tack till Ali Khalil och Cyril Hellman för en fantastisk bok! En fängslande roman som läsaren verkligen fastnar för. Skulle verkligen rekommendera Lilla Chicago!

 15. En fantastisk bra bok
  Elaine , 19 september 2021

  Detta va en av dom bästa böckerna som jag har läst! Den hade verkligen allt som en crim bok ska ha och lite där till. Media ger dig en procent av allt och här får man den andra procenten som alla är tysta med. När man väl börjar läsa den så vill man inte lägga ifrån sig den så spännande, bra och samtidigt rå är den! Vill man ha en bra och spännande bok att läsa nu när höstmörkret närmar sig så rekommenderar jag starkt denna!

 16. Amazing Bok
  Hs , 16 september 2021

  Måste ge ett stort eloge till författare Ali Khalil som delar av sin historia här! Där vi som resten av Sverige har knappt någon insyn förutom det man hör på nyheter, man blir fängslad av bokens karaktär, den är rå och äkta vilket känns tydligt. ELOGE till båda författare amazing jobb med denna bok verkligen / H.S

Visa alla 16 recensioner

Fler böcker av författarna