Kyss Karlsson i nacken (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
263
Utgivningsdatum
2022-02-11
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hc
ISBN
9789178358663

Kyss Karlsson i nacken

(18 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-02-11
79
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
De är en udda samling, de som bor längs Knäppgökavägen utanför Vitaby på Österlen. Vägen heter egentligen inte så, men vad ska man annars kalla den, tycker systrarna Blenda och Johanna Nilsdotter som bott där hela livet. De följer allt som sker i skydd bakom spetsgardinen och diskuterar ivrigt vad grannarna har för sig. Och nu för tiden gäller det att hänga med, för hemma hos den förnäma Louise försvinner det trosor från tvättlinan, Göte kuckelurar med Hjördis, ovanliga lövgrodor skuttar omkring i biologen Helmers trädgård och det går rykten om att kommunen tänker gräva upp vägen och kanske även tomterna intill.

Knäppgökavägens stilla lunk är på väg mot kaos, och grannarna tänker inte låta det ske. Gamla trätoämnen läggs åt sidan och man samlas för att finna en lösning. Kommunen ska inte tro att man kan göra vad som helst på landsbygden.

Ja, kyss Karlsson i nacken, som Blenda Nilsdotter brukar säga.

Kyss Karlsson i nacken är ännu en härlig roman i sann Brunk Holmqvist-anda!

KARIN BRUNK KARLSSON, född 1944 i Simrishamn, har sedan den skönlitterära debuten med Potensgivarna 1997 skrivit nitton böcker. Hon är 2021 års vinnaren av Piratenpriset. Hennes humoristiska och hoppingivande historier har sålt i över två miljoner exemplar och hör till de mest utlånade på biblioteken i Sverige. Förutom författar har Brunk Holmqvist även varit verksam som socionom, trollkarl, mannekäng, politiker och revyprimadonna.

"Ännu en gång påminner författaren oss om att det finns hopp, att det aldrig är för sent. Istället för att vara rädda för andra var rädda om varandra. Det gäller att ta vara på livet."
- Torun Börtz, Ystads-Allehanda

"Man blir alltid lika varm i hjärtat när man läser Karin Brunk Holmqvists böcker! Med humor och glimten i ögat sätter hon förstoringsglaset på den lilla människan och dess små vardagliga händelser och bekymmer."
- kaisajo
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kyss Karlsson i nacken
 2. +
 3. Akutbjällran

De som köpt den här boken har ofta också köpt Akutbjällran av Karin Brunk Holmqvist (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kyss Karlsson i nacken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Dålig buskis
  Vivvianne, 24 mars 2022

  Jag klarade inte av att läsa denna bok, väldigt enkelt skriven och utan fantasi. Tycker tyvärr inte att författaren lyckas skapa något intresse för karaktärerna, det är för ytligt, saknar substans.

 2. Vanliga människor
  Nils Olsson, 1 mars 2022

  Toppenkul personer, som vanligt! Alltid trevliga stunder i de böckerna. Karin B.H har underbar humor.
  Vi vill alltid lära känna fler "tokiga" personer.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Karin Brunk Holmqvist