Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2021-08-26
Förlag
Bokförlaget Arena
Medarbetare
Nilsson, Daniel (foto)
Dimensioner
310 x 218 x 15 mm
Vikt
872 g
SAB
Ina
ISBN
9789178435517
Hemmakontor (inbunden)

Hemmakontor

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-08-26
269
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Hemmakontor är ett tidsdokument som med värme och humor skildrar en av de mest dramatiska perioderna i modern tid. Det är också en fotografisk skildring av människans uppfinningsrikedom.

När världen i mars 2020 drabbades av en pandemi var det få som förstod vidden av vad denna skulle föra med sig. Kontor stängde ner och den digitala omställningen, som hade påbörjats flera år innan, fick sitt definitiva genombrott när allt fler tog plats i sina egna hem för att jobba.

Fotograf Daniel Nilsson porträtterar detta fenomen som kom att bli en av de största arbetslivsförändringarna på många år. Professorn som tar plats vid pingisbordet i gillestugan, läraren som balanserar datorn på kattställningen i vardagsrummet och konsulten som sköter arbetsmöten bland nallar och leksaker visar vidden av människans fantasiförmåga. Där vissa tog tillfället i akt att placera sig i det trygga pannrummet på hemmaplan, såg andra möjligheten att förverkliga drömmen om att köpa husvagn för att inreda ett kontor på hjul.

Hemmakontor är en bok som det går att bläddra sig planlöst igenom och roas för ögonblicket, men också en bok där läsaren kan ta sig tid och sjunka in för att lära sig mer om en tid då allting ställdes på ända. Bilderna från boken Hemmakontor blev utsedda till Årets vardagslivsreportage i Årets Bild 2021.

Förordet är skrivet av Henrik Ekblom Ystén, journalist och f.d. chefredaktör på fotbollsmagasinet Offside.

"Ett fantastiskt tidsdokument som många kan känna igen sig i: just det, precis så är eller var det." BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hemmakontor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ett tidsdokument
    Karin , 12 oktober 2021

    Hemmakontor ger en fin tidsbild av pandemiperioden - vackra och festliga bilder med många knorrar. Boken kommer att hjälpa oss minnas vardagen som den blev och visa på att det finns lösningar på det mesta, ibland ganska udda.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Daniel Nilsson