Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2022-03-15
Förlag
Bokförlaget Arena
Medarbetare
Pennanen, Marja (form) / Grönlund, Ulrika (foto)
Dimensioner
20 x 260 x 190 mm
Vikt
860 g
SAB
Qefz Dahlia
ISBN
9789178435555
Vanliga sökord
dahliafarmen

Dahlia : 222 sorter, odling, skötsel och inspiration

(27 röster)  |   Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-03-15
261
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Färgkoordinerat och lättillgängligt formgett, och med hög inspirationsfaktor för både nya och mer vana dahliaodlare Om inte den här boken väcker nyfikenhet och odlingslust för dahlian så vet jag inte vad som skall till." BTJ

I Dahlia: 222 sorter, odling, skötsel och inspiration får du veta allt du behöver för att lyckas med dahlior. Här finns information om dahlians historik och botanik, odling, förökning och vinterförvaring samt de bästa tipsen för dahlian som snittblomma. Du får förslag på dahliasorter som är vackra att plantera tillsammans i olika färgkombinationer men även vilka andra växter som är fina att samplantera dahlior med. Vi besöker dahliaodlare från olika delar av landet som delar med sig av sina allra bästa tips!

Boken innehåller bilder på dahlior i sin växtmiljö varvade med närbilder på över tvåhundra sorter med information om höjd, blomstorlek och grupp. En ultimat källa till kunskap och inspiration för såväl nya som vana dahliaodlare!

Ulrika Grönlund jobbar som skribent och fotograf inom trädgård och inredning, hon ritar även trädgårdar och arbetar som inredningsstylist. Ulrika är själv en passionerad dahliaodlare och har startat Dahliafarmen på Österlen i Skåne, boken Dahlia: 222 sorter, odling, skötsel och inspiration är hennes femte trädgårdsbok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dahlia : 222 sorter, odling, skötsel och inspiration
 2. +
 3. Ett år av liv i trädgården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett år av liv i trädgården av Jenny Strömstedt, Victoria Skoglund (inbunden).

Köp båda 2 för 505 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Dahlia : 222 sorter, odling, skötsel och inspiration. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inspirerande
  veronicas_bok_bak_liv, 27 augusti 2023

  Jag lånade denna bok på biblioteket då jag i år för första gången odlat/planterat dahlior, så jag är verkligen nybörjare och det blev kärlek vid första ögonkastet. I denna bok får jag vet det mesta som behövs för att lyckas med mina dahlior. Det finns information om blommans historik, odling, förökning, vinterförvaring. Som läsare får jag tips och inspiration om hur jag kan plantera blommorna, med vilka blommor som passar att samplantera. Boken innehåller massa fina bilder som lockar och insp... Läs hela recensionen

 2. Här skall odlas
  Lars-Örjan Hovbrandt, 8 februari 2023

  Bläddrade i boken och fastnade för den direkt.
  Efter att ha satt mig ner och läst så inser jag att det finns nog även hopp för mig och Dahliorn som komma skall. Så många sorter det finns och kan man verkligen lyckas att dra upp dom med från frö, det skall nu testas.

 3. Bok om dahlier.
  Yvel., 14 juli 2022

  Jag gav bort boken till en arbetskamrat som är har massor av dahlior. Hon blev jätteglad, så boken hamnade hos helt rätt person.

 4. Späckad med färg
  Erika, 19 maj 2022

  En väldigt estetiskt tilltalande bok, både gällande omslag som innehåll. Gav bort den i present till min mamma som gillar Dahlior väldigt mycket.

 5. Dahlia 222 sorter ...
  Monika Pettersson, 17 maj 2022

  Fantastiskt fin och bra bok. Gillar verkligen upplägget i boken. Att det delas in i färgkod, står hur höga dom blir och storlek på blommorna. Mycket bra bok.

 6. Dahlia 222 sorter odling, skötsel, inspiration
  Caroline Stein, 12 april 2022

  Jag lärde mig mycket för att vara nybörjare, lätt att förstå och lätt att fastna i. Boken har jag som inspiration och framtida val av blommor och man kan lätt gå tillbaka i boken och ha den som sitt lexikon!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Ulrika Grönlund

 • Dahlia : drömrabatter, färgkomposition och arrangemang

  Ulrika Grönlund

  Dahlia: drömrabatter, färgkomposition och arrangemang handlar om hur du kan utveckla din dahliaodling till en ny nivå, både när det gäller att skapa livliga och kreativa rabatter och hur du kan göra dina dahliabuketter ännu härligare. I boken hitt...