Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2022-03-09
Förlag
Bokförlaget Arena
Medarbetare
Pennanen, Marja (form) / Granefelt, Lena (foto)
Dimensioner
279 x 199 x 28 mm
Vikt
1043 g
SAB
Qe
ISBN
9789178435562
Mästarnas köksträdgårdar (inbunden)

Mästarnas köksträdgårdar

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2022-03-09
267

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"... en insiktsfull, utförlig presentation av allt man behöver veta på området, inplacerat i respektive sammanhang, och många erfarna, praktiska råd. En inspirationskälla att ösa ur!" BTJ ger Mästarnas köksträdgårdar högsta betyget "Briljant".

"... ett fint spektrum av kunskap, tips och idéer ... " Lars Ring i SvD

"... den här handboken är fantastiskt bra." Viktoria Skoglund i TV4 Nyhetsmorgon

I Mästarnas köksträdgårdar bjuder meriterade trädgårdsodlare in till sina privata paradis. Med olika karaktär och odlingstekniker ger trädgårdarna och deras odlare inspiration, idéer och handfasta tips på hur du kan förverkliga din dröm om en prunkande köksträdgård med mängder av grönsaker året om.

Här finns den biodynamiskt odlade köksträdgården, en kooperativodling med framtiden i fokus liksom en praktfull koloniträdgård och en återuppväckt handelsträdgård. Boken innehåller dessutom en stilfull balkongodling, ett täckodlingens himmelrike, en sagolik potager med mönsterrabatter, en asiatisk odlingstunnel, en permakulturdesignad lantgårdsodling och en vegansk pallkrageodling.

Medverkar i boken gör trädgårdsmästarna Annelie Engkvist, John Taylor, Ossian Tidblom, Robin Tidblom, Simon Irvine, Simone Grind, Sutip Austad och Thomas Lühti, hortonomen Torun Jorde, husbehovsodlaren Ulla Troeng, täckodlaren Börje Remstam, trädgårdsdesigner Maria Andersson samt permakulturdesigner Ylva, Johan och Siri Arvidsson.

De som har gjort boken är:

BELLA LINDE är frilansjournalist och författare med stort intresse för trädgård, köksträdgårdsodling och småbrukarliv allt utifrån ett hållbart perspektiv. Hennes artiklar publiceras i stora svenska tidningar och magasin. I podden Grönsakslandet ger hon, tillsammans med författaren och odlaren Elin Unnes, uttryck för lusten (och ibland olusten) till odling. Bella har tidigare gett ut böcker som Mästarnas trädgårdsrum, Odla utan spade lättskött och klimatsmart köksträdgård, Rätt ur jorden handbok i självhushållning, Lilla grönsakslandet odla, skörda, äta och Zetas Trädgård. Själv odlar Bella på en minimal jordplätt utanför flerbostadshuset i Stockholm och på en lantgård i Malmköping, Sörmland.

LENA GRANEFELT är fotograf och konstnär med fäbless för trädgård, odling och växter. Hennes bilder publiceras i stora svenska magasin, det konstnärliga arbetet har resulterat i separatutställningar på välrenommerade konsthallar och gallerier i Sverige. Tidigare har Lena gett ut böcker som Flora Supersum, Odla utan spade lättskött och klimatsmart köksträdgård, Rätt ur jorden handbok i självhushållning, och Zetas Trädgård. Lena odlar själv på en villatomt i stockholmsförstaden Enskede och har för sitt höga nöjes skull påbörjat en biodynamisk trädgårdsmästarutbildning vid Skillebyholm utanför Järna.

MARJA PENNANEN är art director och designdealer. Hon är initiativtagare till Mästarnas köksträdgårdar och trädgårdsmagasinet Rum Ute och står bakom flera böcker inom trädgård och arkitektur, däribland Mästarnas trädgårdsrum och den prisbelönta Arkitektens trädgård. Marja har själv en trädgård vid sommarhuset utanför Nyköping och odlar även på en villatomt i Brantevik på Österlen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mästarnas köksträdgårdar
  2. +
  3. Mästarnas trädgårdsrum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mästarnas trädgårdsrum av Bella Linde (inbunden).

Köp båda 2 för 534 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mästarnas köksträdgårdar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Inspiration och fakta i perfekt kombination
    -, 21 mars 2022

    Här finns så mycket att både inspireras av och att få varierad kunskap om odling. Intressanta porträtt av olika trädgårdspersonligheter, varvas med besök i deras trädgårdar. Många fina foton av trädgårdarna. Otroligt bra faktadel avslutar varje kapitel och här får man handfasta tips så att man själv kan använda tipsen och utöka kunskapen om odling. En bok att bara kan bläddra i eller djupdyka i. Både för nörden och nybörjaren. Rekommenderas varmt!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna