Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2022-05-23
Förlag
Bokförlaget Arena
Medarbetare
Pennanen, Marja (form) / Dahlman, Gabriella (foto)
Dimensioner
30 x 280 x 220 mm
Vikt
1265 g
SAB
Ibz Molin, Ulla,Icu
ISBN
9789178435586

Ulla Molin : konsten att skapa den tidlösa trädgården

(13 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-05-23
343
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Svimfärdig av inspiration. Årets boktips!" Frida Ramstedt, Trendenser

Ulla Molin är en förgrundsgestalt inom svensk trädgårdskonst. Som redaktör spred hon sina idéer om arkitektur, inredning och trädgård. Hon verkade även i flera decennier som trädgårdsarkitekt.

Några av Ulla Molins trädgårdstankar var att sudda ut gränserna mellan ute och inne, arbeta arkitektoniskt med få växter i stora grupper och ge rum för fåglarna med ett stort fågelbad. Hon använde ofta formade vintergröna växter och valde bort gräsmattan för att i stället skapa en väv av växter i en mjuk färgskala. Detta förverkligades bland annat i hennes sista trädgård i Höganäs i nordvästra Skåne. Trädgården betraktas idag som ett mästerverk; den blev byggnadsminnesförklarad 2010 och är idag ett utflyktsmål för många trädgårdsintresserade.

I boken Ulla Molin: Konsten att skapa den tidlösa trädgården skildras hela hennes liv och livsverk och trädgårdarna hon har ritat. Du möter också trädgårdsprofiler och vänner, till exempel Heidi Palmgren och Ulf Nordfjell, som inspirerats av hennes unika stil. Boken innehåller bland annat nytagna bilder, ritningar och illustrationer: allt för att inspirera läsarna att skapa trädgårdar i Ulla Molins anda!

Liselotte Fritz är journalist och har arbetat på Dagens Nyheter och Helsingborgs Dagblad. Hon har skrivit om trädgård i bland annat Lantliv, Allers trädgård och Hemträdgården. Genom sin egen tidskrift Magasinet Kullaliv, har hon belönats med Svenska Publishingpriset tre gånger. Hon är även initiativtagare till Höganäs Summer Book Festival. Liselotte Fritz har under flera år studerat Ulla Molins efterlämnade verk: artiklar, skrifter, böcker, ritningar och intervjuat personer som kände henne.

Gabriella Dahlman är fotograf och konstnär med passion för trädgård, odling och växter. Hon är bosatt i Hammenhög på Österlen och det starka trädgårdsintresset har bland annat resulterat i tre egna trädgårdsböcker: Gabriellas trädgård, Den vilda trädgården och Om grönska. Som fotograf har Gabriella haft trädgårdsmagasin och bokförlag som uppdragsgivare i snart 20 år. Även i sitt konstnärliga arbete är det växtligheten som fascinerar, både den vilda och den tuktade.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ulla Molin : konsten att skapa den tidlösa trädgården
 2. +
 3. Alltid nästan där : genom Sverige med Lars Winnerbäck

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alltid nästan där : genom Sverige med Lars Winn... av Fredrik Emdén (inbunden).

Köp båda 2 för 592 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ulla Molin : konsten att skapa den tidlösa trädgården. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Magisk
  Anna Malm, 13 juni 2022

  En helt underbar bok som varmt kan rekommenderas.
  Här får du tips hur du kan skapa din egen trädgårdsoas.

 2. Inspiration
  Kristin Hägglund, 13 juni 2022

  Trevlig bok med mycket inspiration till den egna trädgården. Ulla var verkligen före sin tid. Mycket läsvärd med mycket fina bilder och illustrationer.

 3. Vilken fin bok!
  PAMELA, 25 maj 2022

  En fantastisk bok om Ulla Molin - hennes liv och vision. Dessutom presenteras flera vackra trädgårdar i Ullas anda som inspirationskälla.

Visa alla 3 recensioner