Renässansrebeller : från Cecilia Vasa till kung Kristina (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2020-10-01
Förlag
Gidlunds förlag
Dimensioner
210 x 148 x 25 mm
Vikt
570 g
SAB
K.41,K.43,Ls
ISBN
9789178444298

Renässansrebeller : från Cecilia Vasa till kung Kristina

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-10-01
276
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Möt prinsessan Cecilia Vasa som drev vapensmedjor och järnbruk och gjorde hela Europa osäkert med sina upptåg. Möt super-macho-mannen som fostrade flera franska kungar, var lika skicklig med svärdet som på hästryggen och som hette Anne, döpt efter sin mor. Möt Nostradamus, berömd för sina profetior - pestläkare, astrolog och författare med rebelliska idéer som ideligen försatte honom i livsfara. De presenteras här tillsammans med en rad andra färgstarka personligheter. Alla befinner sig på olika sätt i händelsernas centrum under avgörande ögonblick i vår historia. De har en gemensam nämnare, oavsett om de är prinsessor, präster, prinsar eller poeter: de bryter mot tidens normer. Priset de betalar är högt, men detta hindrar dem inte från att med full kraft gå till storms mot samtiden, med pennan eller svärdet som vapen. Ibland dåraktigt, med sitt eget liv som insats. Och alltid med rebellens brinnande övertygelse.

Renässansen präglas av fruktansvärda epidemier, inbördeskrig, flyktingströmmar, naturkatastrofer och tyranner. Blod från oliktänkande flyter över hela Europa. Samtidigt får människan uppleva den informationsrevolution som möjliggörs av tryckpressen och en stark utveckling inom konst och vetenskap. Anna Carlstedt, utbildningsledare som doktorerat på den franska renässansen, återvänder i sin femte bok till en tid som i vissa stycken är en spegelbild av vår egen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Renässansrebeller : från Cecilia Vasa till kung Kristina
 2. +
 3. Drottningens profet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Drottningens profet av Anna Carlstedt (inbunden).

Köp båda 2 för 531 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Renässansrebeller : från Cecilia Vasa till kung Kristina. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant och givande
  Helene Axegren, 14 februari 2022

  En härlig bok att sjunka in i och bara njuta. Välskriven. Intressant att läsa om dem som betytt mycket under historiens gång men som inte det skrivits så mycket om. Ny kunskap flätas i hop med det jag redan visste. Givande och fascinerande att läsa om hur livet levdes för flera hundra år sedan.

 2. Konstig bok
  Michael, 16 augusti 2021

  Det är en konstig bok och den här konstigheten gäller såväl omslagsbilden som bokens ämne, den gäller både renässansrebellernas urval och bokens argumentation.
  Omslagsbilden boken är prydd med visar ingen av »renässansrebellerna« Anna Carlstedt berättar om utan författaren själv. Betyder det att hon måste anses tillhöra dessa rebellerna fast hon lever i nutidens Sverige eller att hon är deras arvtagare?
  När man tittar på innehållet finns det olika personligheter som levt under renässa... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anna Carlstedt