Kjell Westling & musiken (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2021-09-17
Förlag
Gidlunds förlag
Dimensioner
210 x 186 x 18 mm
Vikt
602 g
SAB
Ijz Westling, Kjell
ISBN
9789178444502
Kjell Westling & musiken (häftad)

Kjell Westling & musiken

(2 röster)
Häftad, Svenska, 2021-09-17
259

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vem var Kjell Westling? Han var musik, han var en orkester, en gudabenådad multiinstrumentalist som spelade alla instrument utom harpa. En kollektivistisk ensamvarg. En helklassiker, pedant och instrumentsamlare. En genreöverskridande kompositör. Han spelade fiol lika bra som Hjort Anders. Han lärde sig noter på 40-talet, spelade etyder på 50-talet och New Orleans-jazz på 60-talet. Han var en beundrad doldis som lyfte den progressiva musikrörelsen på 70-talet. En experimentell jazzmusiker på 80-talet. Genial film- och teatermusiker på 90-talet. En sångformgivare och arrangör alla ville arbeta tillsammans med på 00-talet. Och inte minst en älskad make och fyrbarnspappa. I Kjell Westling & Musiken skriver hans fru och vänner om hans liv, humor och värme. Hans medmusikanter, regissörer och musikforskare om hans musicerande och verk.

Medverkande i boken: Bengt Berger, Tore Berger, Jonas Forssell, Carl Johan De Geer, Erika Hallhagen, Judith Hollander, Thore Härdelin (d.y.), Anders Inge, Fred Lane, Thomas Lindblad, Thomas Lundqvist, Ann-Marie Nilsson, Suzanne Osten, Torkel Rasmusson, Claes Ringqvist, Anders Rosén, Marie Selander, Peter Sjöblom, Anita Sjöblom-Westling och Urban Yman.

Ylva Mårtens är frilansjournalist och författare. Hon arbetade i drygt 40 år med radiodokumentärer och kultur- och samhällsprogram på Sveriges Radio. Hon var tidigare lektor för radioproduktion och forskare vid Stockholms konstnärliga högskola. Ylva är flerfaldigt prisbelönt för sina radioprogram.

"Antologins olika bidrag formar sig till en strålande exposé, inte bara över ett svårfångat och älskvärt universalgeni. Kjell Westling blir ett prisma genom vilket ett svenskt kulturliv bryts och återges i klara färger. Jag är imponerad av den starka berättarglädjen i de olika bidragen. Som märkligt nog inte upprepar sig utan kompletterar varandra och som dessutom bjuder på sköna tidsbilder och anekdoter samt hög kändisfaktor." (Camilla Lundberg, musikskribent)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kjell Westling & musiken
 2. +
 3. Varför just han? : berättelsen om Gustav Vasa och hans tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varför just han? : berättelsen om Gustav Vasa o... av Herman Lindqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ylva Mårtens

 • Vi måste börja med barnen

  Ylva Mårtens

  "Energin sprakar från samtliga bidrag och de inbjuder till reflektion och handling." Svenska Dagbladet År 2020 blir barnkonventionen svensk lag. Det är ett stort steg och ett stort ansvar. Journalisten Ylva Mårtens har i boken Vi måste b...

 • Vad säger barnen?

  Ylva Mårtens

  Vad säger barnen? är en bok om konsten att intervjua barn. Hur skapar man tillit, hur förbereder man sig, vilken lagstiftning gäller? Har barn yttrandefrihet? Hur gör man barnperspektivet tydligt och hur ser man som journalist till att barnens rös...