Alla älskar vi Astrid : brev, intervjuer och minnen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2021-09-01
Förlag
Gidlunds förlag
Dimensioner
217 x 195 x 22 mm
Vikt
769 g
SAB
Gcz Lindgren, Astrid
ISBN
9789178444526
Alla älskar vi Astrid : brev, intervjuer och minnen (inbunden)

Alla älskar vi Astrid : brev, intervjuer och minnen

Inbunden Svenska, 2021-09-01
246
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Astrid Lindgren är en av Sveriges mest älskade författare. Alla älskar vi Astrid handlar om riksspelmannen och författaren Per-Ola Björklunds brevväxling och möten med henne. Han berättar om sitt liv och hur Astrid Lindgren kom att bli en del av det.

Astrid fick periodvis säckar med brev. Under sitt liv kom hon att brevväxla med cirka 30 personer har Kerstin Kvint, Astrids personliga sekreterare och vän, berättat. Per-Ola var en av dem. De två fick genom åren en gradvis djupnande brevrelation och i boken återges korrespondensen. Här finns också intervjuer med Karin Nyman, Astrids dotter, samt ett av barnbarnen, Mats Lindgren. Vi möter även skådespelarna Björn Gustafson, Inger Nilsson och Louise Edlind-Friberg, som medverkat i de oförglömliga filmatiseringarna av Astrids verk. Bokens olika röster och fina bildmaterial tillför mycket åt alla som är intresserade av den älskade och hårt arbetande Astrid.

Dalarna hade en speciell plats i Astrids hjärta. Till Tällberg begav hon sig om vintrarna för att åka skidor och koppla av. Hennes spår finns som bekant i Vimmerby, Vasastan och Stockholms skärgård, men Per-Ola Björklund visar att de också leder till Siljansbygden.

Per-Ola Björklund från Bjursås har tidigare givit ut två böcker: Bygdespel i Dalarna och Dalanöjen. Han är riksspelman på fiol och har skrivit sex pjäser. Sedan mitten av 1970-talet har han varit verksam inom Dalarnas kulturliv. Per-Ola har tilldelats flera priser och stipendier. Kanske är utmärkelsen Årets Bjursing det han håller främst?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Alla älskar vi Astrid : brev, intervjuer och minnen
  2. +
  3. Städerskan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Städerskan av Nita Prose (pocket).

Köp båda 2 för 305 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »