Vårt växande världsallt (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
71
Utgivningsdatum
2023-08-08
Förlag
Gidlunds förlag
Dimensioner
222 x 155 x 10 mm
Vikt
246 g
SAB
Ua
ISBN
9789178445233
Vårt växande världsallt (kartonnage)

Vårt växande världsallt

Kartonnage,  Svenska, 2023-08-08
191
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vårt växande världsallt Kan levereras innan julafton
Människor har i alla tider försökt göra sig en bild av den värld de lever i. Den här boken berättar hur den naturvetenskapliga världsbilden vuxit fram, från tanken på jorden som en skiva under en himmelskupa över insikten att den är ett stort klot och att den ingår i ett planetsystem till förståelsen att vår sol är en liten stjärna bland många miljarder andra i ett jättesystem, galaxen Vintergatan - som i sin tur är bara en av universums alla galaxer.

Tillväxten av vår kunskap har ibland gått i små steg, ibland med stora språng när våra avståndsskalor har reviderats. Och i snart hundra år har vi dessutom också vetat att hela universum i sig självt växer. Avstånden mellan galaxerna ökar oavlåtligt och allt fortare - det vet vi sedan tjugofem år. Innan dess trodde man allmänt att expansionen borde sakta in till följd av gravitationen mellan galaxerna.

I boken presenteras också några idéer om hur universum är funtat och fungerar som - om de skulle visa sig hålla - kan lösa upp ett av kosmologins största problem: varför går inte expansionen katastrofalt snabbt?

Gunnar Welin är astronom och har sedan 1995 arbetat med tidskriften Populär Astronomi och dess föregångare, först som huvudredaktör och senare som biträdande redaktör. Han har bland annat skrivit boken Astronomi för alla (Prisma 1985, 1990 och 1996) och översatt en mängd böcker, främst om populär astronomi, men även naturvetenskapliga verk av Imma nuel Kant.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vårt växande världsallt
 2. +
 3. Norrsken : den heltäckande handboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Norrsken : den heltäckande handboken av Carl Bergstrand (inbunden).

Köp båda 2 för 420 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunnar Welin

 • Pappersplan - Vik och flyg fantastiska plan!

  Gunnar Welin

  Gör dig redo för take-off! Här finns allt du behöver för att göra din egen flotta av fantastiska pappersplan. Följ de enkla steg-för-steg-instruktionerna och förvandla pappersark till otroliga plan bara genom att vika dem. Du kommer att ha jätteku...

 • Sällsamma resor

  Erik Carlquist, Gunnar Welin, Anders Svedin

  De märkvärdiga reseskildringarna i Sällsamma resor inleds av den irländske munken Sankt Brendans trans¿atlantiska resa på 500-talet och avslutas med Stanley G. Weinbaums 1900-talsnovell om en handelsmans även¿tyrliga flykt undan den mordiska flora...