Allt är sönderslitet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2004-08-01
Förlag
Gidlunds förlag
Medarbetare
Ström, Eva (red.)
Dimensioner
225 x 147 x 23 mm
Vikt
580 g
SAB
Gcz Ström, Eva
ISBN
9789178446575

Allt är sönderslitet

Eva Ström 1977-2002

Häftad,  Svenska, 2004-08-01
213
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vi har inte fått in någon beskrivning av boken från förlaget. Kolla gärna upp förlagets (Gidlunds förlag) hemsida, där det kan finnas mer information.

Passar bra ihop

 1. Allt är sönderslitet
 2. +
 3. Den stora klangen : essäer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den stora klangen : essäer av Eva-Britta Ståhl (inbunden).

Köp båda 2 för 562 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eva-Britta Ståhl

 • Den stora klangen : essäer

  Eva-Britta Ståhl

  Den stora klangen tar sin början med ett hotande åskväder och klingar ut i en vision av den återlösta mänskligheten. Mellan Adalbert Stifters roman Der Nachsommer 1857 och Richard Wagners Parsifal 1882 sker mycket som kommer att lägga grunden till...

 • Karlfeldt & Co : den förlorande generationen?

  Ola Nordenfors, Eva-Britta Ståhl

  Jubileumsåret 2014 arrangerade Karlfeldtsamfundet ett symposium, Karlfeldt & Co - den förlorande generationen?, på ¿Sigtunastiftelsen. Det blev till en stark manifestation av engagerade och kulturmedvetna deltagare från olika delar av den litterär...

Övrig information

Om en av Sveriges främsta författare: dramatikern, prosaisten och lyrikern Eva Ström.
2003 tilldelades Eva Ström det prestigefyllda Nordiska rådets litteraturpris. I juryns motivering kunde man bland annat läsa: Eva Ström är en säregen röst i det svenska diktlandskapet. Hon är en föregångare för en yngre generation poeter och hon befinner sig i ständig förnyelse. Hon undersöker språkets gränser och utforskar ordens möjligheter.

Om Ströms senaste diktsamling Revbensstäderna sägs att den utmärks av hennes gripande djärvhet, intensitet, fysikalitet och klarhet med vilken hon skildrar människans villkor i dagens värld.

I en karaktäristik av sitt författarskap skriver Eva Ström om sig själv i tredje person: Katastrofen och tillblivelsen, sårbarheten och undergången, ångesten och skönheten är några av hennes teman, liksom de biologiska livsprocesserna (sexualiteten, fertiliteten, åldrandet och döendet).

I Allt är sönderslitet men strävar efter helhet riktas strålkastarljuset på Ströms poetiska språk, främst i lyriken. Här framhålls bland annat släktskapet med 1900-talets modernistiska diktare som Rilke, Celan, Plath och Södergran.