Två juvenila sångspel (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2011-06-08
Upplaga
1
Förlag
Gidlunds förlag
Dimensioner
210 x 130 x 10 mm
Vikt
210 g
SAB
Hc.02
ISBN
9789178448203
Två juvenila sångspel (häftad)

Två juvenila sångspel

Häftad, Svenska, 2011-06-08
187
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Sångspelen behandlar lekfullt och en aning respektlöst Glunten och Magistern på äventyr i 1840-talets Uppsala, bland annat genom att förvandla Magistern till en dansk student. Huvudhandlingen, som skämtar studentikost med biedermeiertidens naiva uppfattning om studenternas idylliska tillvaro, är författarens påfund; ett tjugotal av Gunnar Wennerbergs gluntar, organiskt smältande in i texten, skvallrar dock om duettsamlingens betydelse för sångspelen. Gluntarna i texten är av författaren försedda med spelanvisningar, vilket gör boken användbar även för den gluntsångare som söker exempel på hur man kan sceniskt gestalta också enskilda duetter.

Gunnar Syréhn är fil. dr och docent, bådadera i Uppsala liksom Glunten och Magistern; som docent i dramaforskning är han knuten till universitets litteraturvetenskapliga institution. Tidigare har han varit universitetslektor vid Köpenhamns och Linköpings universitet. I Köpenhamn har han också verkat som pjäsförfattare, sångare och skådespelare; bland annat har han där uppträtt som Glunten i bokens båda sångspel. Syréhn har också givit ut ett vetenskapligt arbete om Gluntarne som teater med titeln Sparka mot porten och storma (2009), förutom att han skrivit böcker om modern teater och ett stort antal uppsatser i skilda ämnen. Han har också en bakgrund som gymnasie- och högskolelärare, och som kulturjournalist.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Två juvenila sångspel
 2. +
 3. Den landsflyktige stockholmaren : Hjalmar Söderberg och Danmark

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den landsflyktige stockholmaren : Hjalmar Söder... av Gunnar Syréhn (inbunden).

Köp båda 2 för 412 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunnar Syréhn

 • Sparka mot porten och storma! : gluntarne som teater

  Gunnar Syréhn

  Gluntarne , Gunnar Wennerbergs duettcykel om det uppsaliensiska studentlivet, är ett av det svenska 1800-talets idag mest levande verk. I Sparka mot porten och storma! gör sig Gunnar Syréhn till talesman för att Gluntarne först och främst bör betr...

 • Den landsflyktige stockholmaren : Hjalmar Söderberg och Danmark

  Gunnar Syréhn

  Danmarks betydelse för Hjalmar Söderberg och hans författarskap kan knappast överskattas. Alltsedan ungdomen fängslades han av dansk kultur, inte minst av författare som J.P. Jacobsen, Herman Bang och H.C. Andersen, och av filosofer och tänkare so...