Per Oscarsson : i filosofens kostym (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
276
Utgivningsdatum
2012-12-20
Upplaga
1
Förlag
Gidlunds förlag
Dimensioner
250 x 140 x 25 mm
Vikt
506 g
SAB
Ikz Oscarsson, Per
ISBN
9789178448425
Per Oscarsson : i filosofens kostym (inbunden)

Per Oscarsson : i filosofens kostym

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2012-12-20
195
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna bok handlar om skådespelaren Per Oscarsson, särskilt om hans filosofi och syn på livet och tillvaron.

Boken grundar sig på en flerårig brevväxling mellan Per Oscarsson och Martin Krauklis, och tar upp allt från livsfrågor och existentiella funderingar till enkla vardagshändelser. Här ryms både humor och poesi och ibland utmynnar samtalen i nervpirrande ställningskrig kring frågorna. Läsaren får inblick i hur relationen mellan vännerna utvecklas, något som beskrivningar av möten, telefonsamtal och omständigheter mellan breven kastar ett extra ljus över.

Manuset till Per Oscarssons memoarer, som var så viktiga för honom och som han hade arbetat i 26 år med, blev lågornas rov vid den brand som tog hans och hans hustrus liv natten till den 31 december 2010. Denna bok handlar inte om hans självbiografi, och det är inte heller hans skådespelarkarriär som är i fokus här, utan vi möter honom försänkt i tankar ute på ängarna, i meditation under skogsvandringarna och reflekterande vid skrivbordet under uppehåll mellan skådespelarinsatserna.

De existentiella frågeställningarna om universum, om vi har en fri vilja, om människans villkor och så vidare, är av det universella slag som har ställts av människor i alla tider och kulturer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Per Oscarsson : i filosofens kostym
 2. +
 3. Den andre

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den andre av Prins Harry (inbunden).

Köp båda 2 för 464 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Krauklis

 • Utbrändhet - den nya folksjukdomen : orsaker, förebyggande åtgärder, behand

  Martin Krauklis, Ola Schenström

  Utbrändhet och stressrelaterad sjuklighet har på kort tid vuxit till en folksjukdom. Förutom det mänskliga lidande stressjukdomarna medför, är deras konsekvenser förödande för företagen och samhällsekonomin. Det har hittills rått brist på handfast...

 • Martin Luther : liv och verk

  Martin Krauklis

  Martin Luther: liv och verk är en initierad och spännande berättelse om munken som, mot sin vilja, blev centralgestalten när en ny kristen tradition tog form och en ny kyrka växte fram. Framställningen, som spänner över vida fält från Luthers priv...