Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2020-02-25
Upplaga
1
Förlag
BoD
Dimensioner
216 x 153 x 18 mm
Vikt
500 g
Komponenter
HC runder Rücken kaschiert
SAB
Lz Andersson, Torbjörn
ISBN
9789178517855
Dykare : ett annorlunda liv (inbunden)

Dykare : ett annorlunda liv

Inbunden Svenska, 2020-02-25
378
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Min dykning började hösten -83 i form av en sportdykarutbildning, vi fick då lära oss grunderna i en bassäng för att sedan till våren prova våra vingar utomhus i västkustens saltare böljor.

Under dom följande femton åren så blev det mycket dykning med en dykarklubb som jag senare blev instruktör i, alltifrån vrakdykning utmed ostkusten samt rekreationsdykning i Norge, Spanien och Thailand och på svenska västkusten, samtidigt började jag även utföra små dykuppdrag åt kommuner och brandkår.

Dom hade vid den tiden inga egna dykare utan hyrde då in sådana som mig och några till. Kommunernas uppdrag bestod oftast i inspektioner av sjökablar och ledningar samt en hel del vattentorn och dricksvattenreservoarer runt om i landet.

Polis och brandkår ringde när en incident hade inträffat och det skulle bärgas båt men även vid sjöolyckor, även olika kraftverk var i behov undervattensarbeten då och då.

Jag skulle senare hamna i bygg och anläggningsbranschen som dykare, och egenföretagare som runt om i Sverige och på olika bygg och dykföretag under dom kommande 25 åren.

Jag medverkade också i S.Y.R. (Sveriges Yrkesdykares Riksförbund) till ett nytt yrkesbevis samt en helt ny grundlön för anläggningsdykarbranschen.

Boken löper fram genom åren 1983 till 2016 och skildrar ett ganska gediget intresse och en hobby som växte fram till ett yrke som till dags datum har hållit i 36 år, och kanske fortsätter lite till..
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dykare : ett annorlunda liv
  2. +
  3. Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst av Jan Eliasson (inbunden).

Köp båda 2 för 603 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Torbjörn Andersson