Blå (mp3-skiva)
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Inläsare
Maria Lyckow
Utgivningsdatum
2020-04-29
Förlag
A Nice Noise
Översättare
Lotta Eklund
Dimensioner
144 x 125 x 7 mm
Vikt
56 g
SAB
Hce
ISBN
9789178530762
Blå (mp3-skiva)

Blå

Mp3-skiva,  Svenska, 2020-04-29
289
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det ska till en klimatförnekare av stål för att inte känna allvaret som dess scener förmedlar./ Svenska Dagbladet

Maja Lundes roman Binas historia blev en världssensation när den kom häromåret, har hittills sålt i 150 000 exemplar i Norge och 400 000 exemplar i Tyskland! Det var en historia som rörde sig genom tid och rum och beskrev det sköra bandet mellan bi, människa och natur, och vad som skulle kunna hända om världens bin till slut försvann. Men det var också en roman som fascinerade läsarna med sambanden mellan berättelserna, som bara skenbart var skilda från varandra. Arbetet med Binas historia och det enorma gensvaret gjorde att Maja Lunde började planera för ett större arbete, fyra romaner som på olika sätt behandlar de skrämmande klimatförändringar som jorden genomgår just nu.

Årets roman Blå utspelar sig liksom Binas historia under flera tidsplan, det första är året som har gått: 2017: Signe är snart sjuttio, men skräms inte av havet. Hon seglar ensam bort från sin barndomsbygd i Norge för att konfrontera mannen som hon en gång älskade. Det är bara hon, båten som heter Blå och en märklig last. 2041: David tycker att han är för ung för att vara far, ändå har han blivit ensam med sin lilla dotter. De två är på flykt genom ett Sydeuropa som är drabbat av torka, där nord står mot syd, och där vattnet inte längre räcker till oss alla. Allt förändras den dag då de upptäcker en segelbåt i en övergiven trädgård långt inne i landet.

 

Om författaren

Maja Lunde har skrivit manus för film och tv, och givit ut flera böcker för barn och ungdom, bland annat serien Världens bästa gäng och Battle. Binas historia är hennes första roman för vuxna och har sålts till femton länder. Maja Lunde är bosatt i Oslo.

 

Om uppläsaren

Maria har jobbat med teater, TV och radio och dubbning. Hon sjunger, dansar, har gett ut en bok, har drivit sommarteater och läser in ljudböcker.

 

Sagt om boken

Maja Lunde har skrivit en ny skakande dystopi som genast känns som en klassiker./ Dala-Demokraten

De första sidorna i Maja Lundes roman Blå är kanske det vackraste jag läst det här året./ Gefle Dagblad

En dystopisk roman om en framtid som inte känns alltför avlägsen./ Expressen

De första sidorna iMaja Lundes roman Blå är kanske det vackraste jag läst det här året. Men inte bara det vackraste, det visar också på en vidunderlig förmåga att göra ett fjäll, en glaciär, en fors, till något djupt berörande, att skriva in människan i naturen så att de två blir ett sammanhang. /UNT

Det mest levande i den här romanen är stort, sant och argt på ett sätt man bara kan älska./UNT

Lundes gedigna kunskaper på området och temats akuta relevans är tillräcklig för att göra boken till en läsupplevelse i sig själv. Skånska Dagbladet Maja Lunde målar upp skrämmande scenarion som tyvärr är allt annat än fantasier. Nöjesguiden Lunde är en god berättare, med förmåga att hitta den mänskliga nerven också i en idébaserad intrig som denna. /Sydsvenskan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Blå
  2. +
  3. Blå

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blå av Maja Lunde (pocket).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maja Lunde