Jag vill skriva sant : Tora Dahl och poeterna på Parkvägen (mp3-skiva)
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Inläsare
Monica Einarson
Utgivningsdatum
2021-11-22
Förlag
A Nice Noise
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
124 x 143 x 6 mm
Vikt
60 g
SAB
Gcz Dahl, Tora
ISBN
9789178531585

Jag vill skriva sant : Tora Dahl och poeterna på Parkvägen

Mp3-skiva,  Svenska, 2021-11-22
279
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Tora Dahls och Knut Jaenssons villa på Lidingö var det litterära 30-talets självklara centrum. Alla tidens stora författare var där, från Gunnar Ekelöf till Eyvind Johnson, för att festa, samtala och skriva. I efterhand, när många gästerna lyfts upp som landets främsta skalder och akademiledamöter, framstod allt i ett nostalgiskt skimmer.

Vad ingen visste var att det samtidigt fanns en annan berättelse, ett kärleksdrama och en litterär dragkamp som skulle förbi hemlig även efter alla inblandades död. Tora Dahl, som blev folkkär författare med romansviten om fosterbarnet Gunborg, lät hemligstämpla sin dagbok i KB:s arkiv och där har den förblivit. Fram till nu.

Jag vill skriva sant är en medryckande skildring av ett författarliv, en bok som bygger på Tora Dahls dagböcker men ligger långt ifrån den tillrättalagda biografins domäner. Det är på samma gång ett triangeldrama, en litteraturhistorisk utforskning och en intim skildring av en människas drivkrafter, av den inre kamp som skapar en författare.

Om författaren

Jesper Högström är författare, litteraturkritiker och översättare. Han debuterade 2004 med romanen Den andra stranden. Jag vill skriva sant: Tora Dahl och poeterna på Parkvägen, har hyllats av en enig kritikerkår.

Om uppläsaren

Monica Einarson är utbildad sångpedagog vid Musikhögskolan i Göteborg. Hon har medverkat i många uppsättningar på bla Stora Teatern, Oscarsteatern och Göta Lejon.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jag vill skriva sant : Tora Dahl och poeterna på Parkvägen
  2. +
  3. Gift

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gift av Tove Ditlevsen (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jesper Högström