Humlan Hanssons hemligheter (mp3-skiva)
Fler böcker inom
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Inläsare
Philomène Grandin
Utgivningsdatum
2021-04-19
Förlag
A Nice Noise
Illustratör/Fotograf
Ester Eriksson
Dimensioner
137 x 125 x 7 mm
Vikt
55 g
SAB
Hcg
ISBN
9789178531776

Humlan Hanssons hemligheter

Mp3-skiva,  Svenska, 2021-04-19
279
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vinnare av Augustpriset 2020: Årets svenska barn- och ungdomsbok!

Etta på Dagens Nyheters kritikerlista över bästa barn- och ungdomsböckerna.

Hemligheter jag bara berättat för Nour:

Jag har snattat ett paket tamponger (fastän jag inte ens har fått min mens). Det var jag som klottrade på stenen bakom skolan (jag skrev namnet på ett hårdrocksband jag inte gillar för att ingen skulle misstänka mig). Ibland är jag rädd för att mamma och pappa ska dö.

Sagt om boken

"Tankarna flyger till Barbro Lindgrens böcker om Lilla Sparvel men Humlan Hanssons hemligheter leviterar från en tryggare, varmare grund. Som vore Humlan en mer emo version av Pippi Långstrump. En kapabel vardagshjälte för 2020 talet är hon i varje fall." Pia Huss, Dagens Nyheter.

"Jag skrattar och baxnar genom läsningen// Kristina Sigunsdotters text i kombination med Ester Erikssons lika våghalsiga och perfekt opålitliga illustrationer griper tag från första sidan och sen är det bara att hänga med på den här svindlande, hårda, fräscha resan." Johanna Lindbäck, Expressen.

"Livet är verkligen inte lätt för Humlan Hansson. Fint och lite skruvat om ensamhet och stora hemligheter." Rosa Larsson Cedendahl, Gotlands Allehanda. "Som läsare växer man med Humlan och det är en existentiell och melankolisk berättelse som dröjer kvar i ens medvetande." BTJ Vinnare av

Augustpriset 2020: Årets svenska barn- och ungdomsbok Juryns motivering:

Balansakten mellan existentiell smärta och humor är kongenial i Humlan Hanssons hemligheter. Den avväpnande berättelsen om bästissvek och växtvärk kickstartar i dagboksformat. Kristina Sigunsdotters text är skruvad och sällsynt levande. Ester Eriksson excellerar i svärta, i illustrationer som fångar Humlans konstnärssjäl. Här har hästtjejerna faktiskt hästhuvud, och den psykiskt sjuka fasterns konstnärskap ger relief åt Humlans tillvaro i ett text- och bildsamarbete som bjuder på vrålskratt och hjärtenyp.

Om författaren och illustratören

Sigunsdotter Ester Eriksson Ester Eriksson Kristina Sigunsdotter Philomène Grandin läser Kristina Sigunsdotter skriver böcker för unga och vuxna, poesi, låttexter och dramatik. Ester Eriksson är konstnär och serietecknare och har bl a gett ut Jag, Esters rester och Det finns ingenstans att fly. Tillsammans belönades de med Augustpriset 2020 årets svenska barn- och ungdomsbok för Humlan Hanssons hemligheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Humlan Hanssons hemligheter
  2. +
  3. Det spökar på äventyrsbadet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det spökar på äventyrsbadet av Joanna André (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kristina Sigunsdotter