En vacker dag (mp3-skiva)
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Inläsare
Reine Brynolfsson
Utgivningsdatum
2021-06-04
Förlag
A Nice Noise
Dimensioner
137 x 125 x 9 mm
Vikt
50 g
SAB
Hc.04
ISBN
9789178531813
En vacker dag (mp3-skiva)

En vacker dag

(1 röst)
Mp3-skiva, Svenska, 2021-06-04
299
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vad har kärrhöken i sikte när den kommer seglande över åkrarna en morgon i maj? Är det verkligen Gud som har sånglärkan i ett snöre? Och varför lägger kajorna huvudet på sned som Per Oscarsson?

I sin nya bok skildrar Tomas Bannerhed en vanlig dag i vårsprickningen, från taltrastens första strofer i ottan till morkullans skugglika flykt i skymningen. På sin vandring runt den Mälarö han gjort till sin plats på jorden finner han en myriad av fåglar, växter och människoöden, en naturens mångfald som finns närmare än de flesta stadsbor anar.

En vacker dag knyter an till den litterära tradition som odlades av naturprosans mästare under 1900-talets mitt, men tillför den särskilda bannerhedska skärpa som gjort författaren till en framstående naturskildrare av idag. Boken är genomillustrerad av konstnären Mattias Bäcklin, uppmärksammad för sina skildringar av svenskt naturliv.

Om författaren

Tomas Bannerhed är författare. Han debuterade 2011 med romanen Korparna, som tilldelades Augustpriset. Därefter har han publicerat fågelprosaboken I starens tid (2015) och romanen Lugnet (2018). Han har även gjort programserien Bannerheds bevingade vänner för Sveriges Radio.

Uppläsare

Reine Brynolfsson är en av Sveriges mest eftertraktade inläsare och läste även in Korparna - titeln som Bannerhed vann Augustpriset med 2011.

 

Sagt om boken

"Det här är storartat om människan och naturen, individen och moderniteten; existensen." BTJ 5 av 5.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En vacker dag
  2. +
  3. Lugnet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lugnet av Tomas Bannerhed (inbunden).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tomas Bannerhed