Barndom (mp3-skiva)
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Inläsare
Monica Einarson
Utgivningsdatum
2021-10-04
Förlag
A Nice Noise
Översättare
Vanja Lantz
Dimensioner
124 x 138 x 8 mm
Vikt
55 g
SAB
Hce
ISBN
9789178532025
Barndom (mp3-skiva)

Barndom

Mp3-skiva,  Svenska, 2021-10-04
298
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Barndom Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Andrea delen i den självbiografiska Köpenhamnstrilogin, en modern klassiker.

Här möter vi den unga Tove som på 1920-talet växer upp i arbetarkvarteret Vesterbro i Köpenhamn. "Jag var sju år när olyckan drabbade oss", skriver hon om när pappan förlorar sitt arbete som pannskötare. Tove är duktig i skolan, men möjligheten att läsa vidare finns inte och från det att hon är femton år arbetar hon i familjer och på kontor. Hon observerar med stor skärpa och humor sin omgivning, spelet mellan könen, villkoren för hennes eget liv.

I bakgrunden skymtar tidens politiska strömningar. Och i takt med att hon upptäcker sig själv och världen bortom barndomens gata blir diktandet allt viktigare. Hur ska hon få någon att publicera henne?

Den bitska och skoningslöst ärliga författaren har roat och oroat mängder av svenska läsare med den självbiografiska romanen Gift. Gift är tredje delen i den trilogi Köpenhamnstrilogin och har tidigare utkommit som pappersbok och utkommer nu som CD/MP3-CD-format hos A Nice Noise samtidigt som Barndom (del 1) och Ungdom Del 2).

Om författaren

Danska Tove Ditlevsen (1917-1976) var på sin tid vida läst och skandalomsusad för sina skoningslöst ärliga böcker, som skärskådar kroppsliga och känslomässiga mänskliga erfarenheter med en blandning av slagfärdighet och skör-het. Hennes böcker återutges nu som moderna klassiker, och kommer bland annat på engelska hos Penguin Classics.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barndom
  2. +
  3. Gift

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gift av Tove Ditlevsen (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 607 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tove Ditlevsen