Psykisk hälsa och välmående på svensk sida av Sápmi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Skrifter från Centrum för samisk forskning
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2021-08-30
Förlag
Várdduo - Centrum för samisk forskning, Umeå universitet
Dimensioner
239 x 166 x 13 mm
Vikt
446 g
ISBN
9789178555291

Psykisk hälsa och välmående på svensk sida av Sápmi

Häftad,  Svenska, 2021-08-30
254
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I denna antologi samlas åtta bidrag kring samisk hälsoforskning. De inledande kapitlen är originalbidrag till antologin medan ytterligare två kapitel är omarbetade artiklar från internationella vetenskapliga tidskrifter. Fyra kapitel utgör omarbetade examensarbeten inom ramen för psykologutbildningen vid Umeå universitet och har ett antal år på nacken. Tillsammans ger bidragen en insikt i forskning kring samisk hälsa och frågor som påverkat samers hälsa sedan början av 2000-talet.

En befolknings hälsa och välbefinnande ska naturligt alltid stå i centrum av dess politiska liv. Texterna i denna antologi har varit aktuella och relevanta för det samiska samhället under lång tid, och därför är det med glädje vi ser att Sametinget nyligen antagit sitt första hälsopolitiska program, där man särskilt lyfter fram betydelsen av att arbeta för en god psykisk hälsa hos det samiska folket. Samiska perspektiv på hälsa ser ut att ha kommit för att stanna, i politiken och akademin såväl som i konkreta vårdmöten. Redaktörernas förhoppning är att kunskapen och kunskapsutbytet i antologin ska bidra till att vitalisera Sametingets och andra centrala aktörers arbete på området. För alla människors rätt till en god hälsa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psykisk hälsa och välmående på svensk sida av Sápmi
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (storpocket).

Köp båda 2 för 393 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »