Mamma sa att jag var sjuk: En sann historia (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (203.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Callin Öhrvall Delmar
Utgivningsdatum
2019-05-22
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789178612055
Mamma sa att jag var sjuk: En sann historia (ljudbok)

Mamma sa att jag var sjuk: En sann historia Ljudbok

(22 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2019-05-22

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Julie Gregory överlevde Münchhausen by proxy (MBP), förmodligen den mest komplicerade och dödsbringande formen av barnmisshandel som är känd idag. Från sin tidiga barndom blev Julie regelbundet röntgad, opererad och medicinerad i en kamp mot sjukdomar som skapades i hennes mors fantasi. MBP är världens hemligaste och farligaste form av barnmisshandel där vårdnadshavaren, oftast modern, uppfinner symtomen hos sitt barn därför att hon eftersträvar läkarnas uppmärksamhet.
Många MBP-barn dör men Julie inte bara överlevde, hon undkom sin mors dödsbringande galenskap och byggde upp en ny identitet som en levande, frisk ung kvinna.

Mamma sa att jag var sjuk visar de band av kärlek och terror som håller Julies familj samman, och även den kärlek som gör ett barn villigt att offra sig själv för sin mammas lycka.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mamma sa att jag var sjuk: En sann historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ok
    -, 13 februari 2022

    Själva berättelsen är bra men innehåller väldigt mycket kring känslor där hon lägger in många onödiga ord i poesitermer. Utan dem hade jag nog haft lättare att gilla den. Boken är ändå bra och lyfter ett otroligt viktigt ämne. Skulle gärna få lite mer inblick i när hon upptäckte att mamman ljugit om sjukdomarna.

  2. Vilken historia
    -, 18 augusti 2021

    Fruktansvärt hur vissa människor växer upp. Mycket gripande bok. All styrka åt Julie

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Julie Gregory