Sjöman, legionär, legosoldat : svensk soldat i fem krig, från Jugoslavien till Irak (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2019-08-15
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Nyberg, Andreas (red.) / Olsson, Simon (red.) / Norén, Ola (form)
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
152 g
SAB
Lz Strandberg, Roland
ISBN
9789178615025

Sjöman, legionär, legosoldat : svensk soldat i fem krig, från Jugoslavien till Irak

(3 röster)
Pocket,  Svenska, 2019-08-15
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Roland Strandberg har levt ett i det närmaste ofattbart fartfyllt liv.
Han har hotats med kpist i det forna Östtyskland. Som ung sjöman klättrade han i skeppsmaster i full storm. Han har blivit jagad av hajar och rymt från franska främlingslegionen.
Senare i livet har Strandberg vaktat krigsförbrytare i Haag, skyddat Storbritanniens dåvarande premiärminister Gordon Brown i Afghanistan och varit verksam som FN-soldat i Libanon och Bosnien. Under Natobefäl arbetade han i Kosovo och Afghanistan och senare som livvakt i Irak. Han har varit med om såväl eldstrider, granatbeskjutningar och bombanfall. Strandberg har bevittnat flyktingkatastrofer, avstyrt upplopp och räddat liv.
Sjöman, legionär, legosoldat ger en unik inblick i krigets verklighet. Ögonvittnesskildringar av det här slaget är ovanliga, särskilt sådana skrivna av svenskar till en svensk publik.
Boken är rikt illustrerad med privata fotografier från händelsernas centrum och ett digert kartmaterial. Ta chansen att följa med på en resa som börjar i de småländska skogarna och slutar i en irakisk öken.

ROLAND STRANDBERG är född 1964 och uppvuxen i Småland. Efter värnplikten gick han till sjöss vid 20 års ålder och har sedan dess tillbringat större delen av sitt vuxna liv i krigsområden. Han är idag verksam som livvakt.

"han är en mycket underhållande historieberättare"
Soldat & Teknik

"Han har språket [...] ledigt och funktionellt, berättelsen flyter på."
Jönköpings-Posten

"Författaren är en god berättare och har sinne för att lyfta fram dramatiska och även komiska situationer. [ ] En inblick i livet i oroshärdar i vår nutid, som de flesta inte har någon insyn i. Läsaren kommer nära de konkreta situationerna. Läsvärd och spännande!"
Ölandsbladet

"Strandbergs bok är intressant som en biografisk skildring av en man som är plikttrogen och orädd och har en brinnande lust att lära sig saker. Sjöman, legionär, legosoldat är dessutom pedagogiskt upplagd med kartor över de platser som beskrivs. Den innehåller också en mängd privata fotografier som härrör från de platser och händelser som beskrivs i texten."
Dast Magazine
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sjöman, legionär, legosoldat : svensk soldat i fem krig, från Jugoslavien till Irak
  2. +
  3. Den härskande klassen : en bok om Sveriges politiska elit

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den härskande klassen : en bok om Sveriges poli... av Bengt Ericson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Roland Strandberg

  • Sjöman, legionär, legosoldat

    Roland Strandberg

    Roland Strandberg har levt ett ofattbart fartfyllt liv. Han har hotats med kpist, klättrat upp i skeppsmaster i storm, blivit jagad av hajar och rymt från franska främlingslegionen. Senare i livet har han vaktat krigsförbrytare i Haag, skyddat Sto...