Hitlers krigare : SS sista strid (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2020-08-04
Förlag
Lind & Co
Översättare
Kjell Waltman, Inge R L Larsson
Originaltitel
Warriors of death
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
234 x 164 x 21 mm
Vikt
547 g
SAB
Kfa.54
ISBN
9789178615322
Hitlers krigare : SS sista strid (inbunden)

Hitlers krigare : SS sista strid

(2 röster)
Inbunden, Svenska, 2020-08-04
177
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hitlers elitsoldater i Leibstandarte SS skulle utgöra den tyska krigsmaktens spjutspets. Men där striderna rasade som värst blev också förlusterna som störst. Många gick under när nazisterna på front efter front tvingades retirera från amerikanska, brittiska och sovjetiska trupper. Och i takt med att SS-soldaterna drog sig längre tillbaka, eskalerade deras grymhet i en allt bittrare kamp.
Hitlers krigare SS sista strid är en fascinerande och fasansfull skildring av de män som var beredda att dö, men inte att besegras. Hur upplevde de tyska elitsoldaterna det tredje rikets undergång? Och vad drev dem till att slåss allt hårdare ju närmare slutet de kom?

CHARLES WHITING (1926-2007) var en av Storbritanniens mest framträdande militärhistoriska experter och skrev cirka 350 böcker. Bland hans verk utmärker sig faktatitlarna om andra världskriget, men han författade även många spänningsromaner under pseudonym. Förutom att tjänstgöra som militärhistoriskt sakkunnig arbetade Whiting också som journalist och universitetslärare i historia. Dock är det kanske främst hans egna erfarenheter som sergeant under andra världskriget som levandegör hans texter för läsaren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hitlers krigare : SS sista strid
  2. +
  3. Illusionen om den amerikanska freden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Illusionen om den amerikanska freden av Frida Stranne, Trita Parsi (inbunden).

Köp båda 2 för 387 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Charles Whiting