Zigenarjäveln : utpressad, kidnappad, skenavrättad (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Zigenarjäveln
Antal sidor
490
Utgivningsdatum
2020-01-15
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
178 x 110 x 31 mm
Vikt
266 g
SAB
Lz Bersico, Kent
ISBN
9789178616190

Zigenarjäveln : utpressad, kidnappad, skenavrättad

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2020-01-15
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hela historien del 1 och 2 nu i samma volym!

Sverige, 1965: Romer får rätt att bosätta sig permanent och gå i skola. Samma år föds Kent Bersico. Mamma Gun är en tuff, världsvan svensk bondflicka. Pappa Fredrik är skrot- och bilhandlare, driven affärsman och analfabet men också en våldsam och svartsjuk alkoholist. En kväll ser Kent sin mamma blodig på golvet, pappan misshandlar henne med ett dammsugarrör. Kent hugger sin pappa med en kökskniv i låret.

När Kent är tio år flyttar familjen från Laxå till Mora. Han är minst i klassen, och dessutom den enda romen. På högstadiet förvärras hans liv. Under rasterna leker mobbarna "kast med liten zigenare" på skolgården. Samtidigt finner han en passion som ska följa honom genom livet och karriären: Bilar.

Efter en livshotande brännskada och två månader i koma vaknar Kent på sjukhuset. Läkarna befarar livslång sjukskrivning men Kent har bestämt sig för att starta en egen bilverkstad, vilket han snart lyckas med.

En eftermiddag kommer två män in på kontoret. De kräver pengar som ska betalas varje vecka. Kent vägrar. En stund senare ligger han blodig på golvet, svårt misshandlad. Förövarna tillhör den ökända Borlängeligan.

Under de kommande åren blir Kent kidnappad, dödshotad av Svartenbrandt och får personskydd av Säpo. När hans bästa vän hotar Kents bror till livet, skjuter Kent ihjäl mannen och tvingas fly utomlands. Där väntar nya prövningar.

KENT BERSICO har levt ett osannolikt liv och driver idag en bilverkstad. Tillsammans med författaren THOMAS SJÖBERG har han skrivit en gripande, underhållande och fascinerande självbiografi, som beskriver ett Sverige de flesta inte trodde fanns.

"Det är sorgligt att läsa hur romerna blivit behandlade men i boken finns också en värme, inte minst när Kent talar om sin passion - bilar."
Skaraborgs Allehanda
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Zigenarjäveln : utpressad, kidnappad, skenavrättad
 2. +
 3. Chefen : berättelsen om en skandal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Chefen : berättelsen om en skandal av Thomas Sjöberg (inbunden).

Köp båda 2 för 294 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Zigenarjäveln : utpressad, kidnappad, skenavrättad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. viktigt att romernas historia berättas av den som
  Ingrid Gunvor Lindeberg, 12 januari 2021

  boken hade fart och var intressant att få inblick o kunskap om hur barnen med romsk bakgrund hade det
  för inte länge sedan- och idag är skillnaden inte så annorlunda- de blir fortfarande utpekad som ziggisar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna