Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Familjen kring La Stella (del 5)
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2020-03-09
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
179 x 110 x 17 mm
Vikt
150 g
SAB
Hc
ISBN
9789178616244

Hjortron och hjärtan

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-03-09
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Livet för familjen kring restaurang La Stella i Östersund står aldrig stilla. Hjortronen blommar på fjällmyrarna, de gyllengula bären börjar snart mogna, men med hösten kommer förändringar.

Varför längtar Mario bort till nya utmaningar när allt går så bra? Hur kommer det sig att Liselotte, som lever med en ny man efter den uppslitande skilsmässan, ändå dras till nya äventyr? Hennes föräldrar Anita och Börje är nyförälskade men ska de verkligen bli förnöjsamma pensionärer och bara rulla på i gamla spår? Och borde inte Linda vårda relationen med Anders istället för att tråna efter en vacker fjällguide?

Marios och Liselottes dotter Sandra ser klarögt på de vuxna omkring sig, hur deras relationer bryts och byts. De verkar oförmögna att ta ansvar. Bland hjortronmyrar och fjäll växer en tanke på långsiktighet fram hos henne.

När de alla samlas i Åre måste de möta sanningarna om sig själva. Vilka de är, vilka de trodde att de var, och se varandra med nya ögon utan att vara rädda för konsekvenserna.

Hjortron och hjärtan är den femte delen av den populära serien som tog sin början i Smultron och svek och sedan fortsatte med Vinbär och vemod, Hallon och hat samt Lingon och lust (återutgivna i pocket på Lind & Co, 2017).

EVA SWEDENMARK och ANNICA WENNSTRÖM har förutom romanerna i bär-serien även skrivit Det hemliga rummet (Lind & Co, 2018) tillsammans. Båda är också del av författartrion bakom pseudonymen Emma Vall, tillsammans med Maria Herngren.

"Samtliga förför sina läsare, dels med vardagliga händelser som drabbar en O stersundsfamilj, och dels med recept så lockande att det nästan doftar från böckerna."
Blekinge Läns Tidning, om böckerna i bär-serien
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hjortron och hjärtan
 2. +
 3. Rönnbär och romantik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rönnbär och romantik av Eva Swedenmark, Annica Wennström (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Hjortron och hjärtan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Härlig serie!
  Malin T, 24 maj 2021

  En härlig serie som man gärna vill läsa fortsättningen på! Serien som måste bli sommarens läsning för dig som inte läst ännu!

 2. La Stella
  Helena Gävert, 17 januari 2021

  Böckerna om restaurangen La Stella och personerna kring densamma är helt otroligt bra.De känns äkta och man följer dem genom livets alla krokigheter

 3. Fängslande in i det sista, skulle det lösa sig?
  Eva Oskarsson, 13 oktober 2020

  Denna del fångade mig precis lika mycket som de andra. Det händer mycket i de olika förhållandena men kärleksfullt beskrivet. Jag anade nog i slutet hur det skulle bli men det förtar inte helhetsintrycket. Om detta är sista boken så är det ok, nu får vi själva tänka en fortsättning!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna