Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2020-03-09
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
178 x 110 x 13 mm
Vikt
104 g
SAB
Lz Haglöf, Anita,Ikz Bergman, Ingmar
ISBN
9789178616367

Jag var Ingmar Bergmans hushållerska

(16 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-03-09
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ingmar Bergman och Anita Haglöf möttes första gången i Dramatens reception och inledde en arbetsrelation präglad av destruktivitet.
Ingmar Bergmans hem var i långa stunder ett inferno med obegripliga regler och ritualer, vare sig det gällde matlagning eller bäddning. Hans ensamhet och förtvivlan var gränslös. Smärtan var avgrundsdjup. I de stunderna var Bergman en obegriplig och obehaglig gåta för dem som kom i hans närhet.
Anita Haglöfs bok om sina åtta år som hushållerska hos Ingmar Bergman ger en unik inblick i hur regissörens värld såg ut när scenljuset släckts och kameror och mikrofoner stängs av.

ANITA HAGLÖF (f. 1938) arbetade på Dramaten i två decennier innan hon blev anställd av Ingmar Bergman. Därefter jobbade hon hos Erland Josephson.

HÅKAN LAHGER (f. 1950) är journalist och författare, och har även varit verksam på SVT. Några av hans tidigare böcker är Helikopterpiloten - Berättelsen om ett rån och Dylan - En kärlekshistoria (Norstedts, 2013, 2014).

"ett utmärkt komplement till hagiografierna och en välgörande påminnelse om att Den Stora Konstnären kan vara en liten människa"
Kvällsposten

"både kittlande och generös med praktikaliteter kring geniet"
Fokus

"I boken ger hon genom sina dagboksanteckningar många inblickar i hur det var att ta hand om en lynnig och pedantisk arbetsgivare som skulle ha maten serverad på klockslaget. Och hur hon själv påverkades. Anita Haglöf skulle laga mat och städa men hamnade i ett långt utdraget trauma som slutade med att hon bröt ihop."
Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag var Ingmar Bergmans hushållerska
 2. +
 3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Jag var Ingmar Bergmans hushållerska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jag var Ingmar Bergmans hushållerska
  Carina Gustafsson-Slätt, 21 augusti 2023

  Den var väl inte så mycket i min smak. Men den var intressant att läsa. Om hur det är att jobba hos kända personer

 2. Lättläst underhållande
  Kjell Sigurd Olsson, 4 januari 2022

  Bra att någon beskriver denne store man med en "vanlig"människas glasögon. Reagerade gång på gång under läsningen på varför författarinnan inte fick mer stöd av fler i Bergmans närmaste omgivning .Man kände verkligen med denna lojala och plikttrogna kvinna

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna