Andra världskriget i Sverige : främmande makter på besök (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2020-06-10
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Norman, Mikael (form)
Dimensioner
180 x 110 x 12 mm
Vikt
114 g
SAB
Kc.54
ISBN
9789178617258

Andra världskriget i Sverige : främmande makter på besök

(15 röster)  |   Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-06-10
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En tidigare okänd allierad fjällbas, Nazitysklands sista propagandakampanj i landet, Stalins glömda bombningar och Hitlers superubåt är bara några av de dramatiska ämnen som i text och bild skildras i Andra världskriget i Sverige. Tyska stridsvagnstransporter har det talats om, men här framläggs konkreta bevis. Dessutom skildras de svensktillverkade vapnens roll, som användes i strid av både tyskar och allierade, i Europa och på mer avlägsna slagfält. Boken fungerar som en guide till platser över hela landet där spår av kriget finns att se.

LARS GYLLENHAAL är författare till en rad böcker, senast Svenskar i strid mot Hitler (2018) och Elitförband i Norden (andra utgåvan 2019). Han är också ledamot i Svenska militärhistoriska kommissionen.

"[Det är] ett nöje att läsa Lars Gyllenhaals senaste bok Andra världskriget i Sverige [...] illustrationerna är många och ofta unika [...] Gyllenhaal är en författare med stövlarna på sig, alltid beredd att ge sig ut för att kontrollera fakta eller för att samla in nya. Nu senast när han tillsammans med några dykarvänner lokaliserade vraket efter tyskt bombplan på botten av en sjö i Norrbotten. Det är så han jobbar. Jag lyfter på hatten."
Clas Svahn, Dagens Nyheter

"Det är bilderna som gör boken, både gamla, och mer nutida, varav Gyllenhaal tagit de flesta. Och förutom foton så finns kartor för att illustrera texten och till exempel geografiskt ange platsen för det och det fyndet eller den eller den händelsen. Och i försättsbladet står: 'Boken fungerar som en guide till platser över hela landet där spår av kriget finns att se.' Så sant som det är sagt."
Ingemar Nilsson, Norrländska Socialdemokraten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Andra världskriget i Sverige : främmande makter på besök
 2. +
 3. I samma flod : Putins krig mot kvinnorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt I samma flod : Putins krig mot kvinnorna av Sofi Oksanen (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Andra världskriget i Sverige : främmande makter på besök. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Alldeles för liten fontstorlek
  GH, 25 februari 2023

  Textstorleken är pinsamt liten och det går inte att läsa utan hjälpmedel. Gör om, gör rätt! Vad gäller innehållet ber jag att få återkomma när jag skaffat glasögon...

 2. upplysande för en 40 talist

  Mycket intressant i att få inblick i den stämning som rådde under tiden för andra världskriget på en individuell nivå. Boken blev ett tillägg till de historieböcker som jag läst.

 3. Nej tack!
  rené storm, 15 september 2020

  Den kändes mycket ytlig, gav ingen djupare kunskap, ej heller ingen som helst känsla endast kortfattade redogörelser av händelser. Inget som jag rekommenderar.

 4. Kan rekommenderas
  Gunilla Schou, 10 september 2020

  Intressant för att det redovisas händelser i Sverige som inte är så redovisade tidigare. Skriften är dock med alldeles för små bokstäver, man behöver ju använda förstoringsglas vilket är synd då händelserna som redovisas är inte helt kända.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Lars Gyllenhaal