Då gråter änglarna: En sann historia (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (132.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Callin Öhrvall Delmar
Utgivningsdatum
2019-08-20
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789178618224

Då gråter änglarna: En sann historia Ljudbok

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2019-08-20

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Marianne föddes in i Jehovas vittnen. När hon var 18 år orkade hon inte längre vara med i församlingen. Hon gjorde allt för att bli utstött, även om hon var medveten om att hon skulle förlora sina vänner och sin mamma.

Så länge hon kan minnas har Jehovas vittnen och mamman varit det viktigaste i hennes liv. Mamman säger att Jehova tycker om lydiga barn som gör som Jehova och mamma vill. Dessutom är Harmagedon, världens undergång, nära. I början protesterar inte Marianne. Men så börjar hon skolan och upptäcker en annan verklighet. Självklart vill hon att Jehova och hennes mamma ska vara nöjda med henne, men det är roligt att göra julpynt också. Jehovas Vittnen firar varken jul, födelsedagar eller nationaldagen.

Lögnerna och förnekelserna börjar, ibland med hjälp av fadern, som själv inte är med i församlingen. Sedan börjar hon intressera sig för pojkar, gå klädd i minikjol och skolka.

Berättelsen om Marianne är en stark historia om en modig ung kvinna som inte klarar av att leva med så strama tyglar. När hon inte längre orkar leva upp till de krav omgivningen ställer är hon tvungen att göra ett svårt val.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Då gråter änglarna: En sann historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Usch
    -, 11 mars 2020

    Den beskriver verkligen hur denna "sekt" behandlar sina medlemmar. Helt vansinnigt. Men en bra bok som jag rekommenderar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Unni Wenche Tandberg

  • Silloin enkelit itkevät

    Marianne, Unni Wenche Tandberg

    Mariannen äiti sanoo, että Jehova pitää tottelevaisista lapsista. Sitä paitsi maailmanloppu on lähellä ja vain Jehovan todistajat voivat pelastua. Marianne uskoo mitä hänelle kerrotaan, mutta koulussa hän havahtuu siihen, että toisenlainenkin eläm...