Född till terror : vägen från Hamas till Kristus (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2014-12-15
Upplaga
2
Förlag
Livets Ords Förlag
Översättare
Ulrika Lindfors-Davis
Originaltitel
Son of Hamas
Dimensioner
215 x 140 x 15 mm
Vikt
319 g
SAB
Lz Yousef, Mosab Hassan
ISBN
9789178669585
Född till terror : vägen från Hamas till Kristus (häftad)

Född till terror : vägen från Hamas till Kristus

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-12-15
143
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Mosab Hassan Yousef har ända sedan han var liten pojke haft möjlighet att se terroristorganisationen Hamas från insidan. Som äldste son och tronarvinge till Shejk Hassan Yousef, en av grundarna till Hamas och dess mest populäre ledare, hjälpte unge Mosab sin far under många år inom politiken samtidigt som han fostrades att följa i hans fotspår.
Men allt förändrades när Mosab istället började följa en annan berömd ledargestalt från Mellanöstern. Det han nu lärde sig förändrade hans liv och skulle kunna ändra hans nations framtid - för alltid.

I boken "Född till terror" avslöjar Mosab ny information om en av världens farligaste terroristorganisationer. Han berättar vidare om sin egen roll i allt detta, den smärtsamma separationen från familj och land, samt om sin tro på att mandatet att "älska din nästa" är enda vägen till fred i Mellanöstern.

Om författarna:
Mosab Hassan ("Joseph") Yousef är son till Shejk Hassan Yousef, en av grundarna och ledare inom Hamas, en organisation internationellt stämplad som en terroristorganisation med ansvar för otaliga självmordsbombningar och andra dödliga attacker mot Israel. Som en viktig person inom rörelsen Hamas blev Mosab åtskilliga gånger fängslad av den Israeliska underrättelsetjänsten. Efter ett till synes slumpmässigt möte med en engelsk turist började ett sexårigt äventyr spm äventyrade Hamas, utsatte Mosabs familj för stor fara och hotade hans eget liv. Efter allt detta är han numera en kristen, har anammat Jesu läror och sökt politisk asyl i Amerika.

Ron Brackin har rest över hela Mellanöstern som undersökande journalist. Han fanns på plats i Betlehem, Ramalla, Gaza och Jerusalem under Al-Aqsa-intifadan. Han har varit på uppdrag i Bagdad efter det att Irak fallit och på senare tid även i södra Sudan och i Darfur. Han har skrivit artiklar och reportage i många tidningar, bland dem USA Today och Washington Times. Ron arbetade som journalist och pressekreterare i Washington efter det att han tog sin examen från University of Maryland's Philip Merrill College of Journalism.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Född till terror : vägen från Hamas till Kristus
  2. +
  3. Den sista flickan : berättelsen om min fångenskap och kamp mot Islamiska staten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den sista flickan : berättelsen om min fångensk... av Nadia Murad (pocket).

Köp båda 2 för 222 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Född till terror : vägen från Hamas till Kristus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra inblick i konflikten
    Mikael Jan Laszlo Smidholm, 18 december 2018

    Boken beskriver hans liv mellan 2 världar. Växte upp i en stor muslimsk familj på västbanken, hans far var en av 7 grundare till Hamas som i sin tillsynes ville väl för sitt folk med inspirerade istället mer hat i konflikten. Efter att blivit fängslad vid 18 års ålder ändrade han sin uppfattning om Hamas och vad han lärt sig. Började ge Israel information för att förhindra mer blodspillan i ett hopp om en framtida försoning mellan folken. En svår balansgång i en olösligt situation, när många ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna