Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2019-03-28
Förlag
Visto Förlag
Dimensioner
208 x 140 x 23 mm
Vikt
459 g
SAB
Hcg
ISBN
9789178850167

Välkommen hit välkommen hem

(6 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-03-28
189
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Sommaren går mot sitt slut och det har blivit dags för en hel årskull ungdomar att inleda sitt första år på gymnasiet. För Matilda är det en lättnad att få börja om och slå sig fri från högstadietidens gamla roller. För Alexis är det en oro inför hur han som tidigare varit skolans kung plötsligt ska förvandlas till en nobody i den nya klassen. För Rebecka är det en chans att en gång för alla få det som hon kämpat för så länge - kosta vad det kosta vill.

Olycklig kärlek, hemliga relationer, förlorad vänskap och ett ständigt ifrågasättande av vad man egentligen vill följer de tre personerna under året och när sommaren kommer tillbaka igen är ingenting sig längre likt för någon av dem.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Välkommen hit välkommen hem
 2. +
 3. Det spökar på äventyrsbadet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det spökar på äventyrsbadet av Joanna André (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Välkommen hit välkommen hem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Trovärdig tonåringsskildring
  Boktokig, 17 december 2019

  Jag kunde inte alls känna igen mig själv i berättelsen. Den är så långt ifrån hur jag själv var i tonåren och gymnasietiden som det bara går att komma. Därför fick jag verkligen en chans att gå i någon annans skor.

  Visst var det jobbigt, men intressant. Det är skrivet så det känns trovärdigt och äkta, speciellt i ungdomarnas språk. Helt enkelt enkelt en bra skildring av det jobbiga i att växa upp och tonåren med allt vad det innebär. Det känns som att författaren verkligen fångar h... Läs hela recensionen

 2. Trevlig bok
  @bettan_bokprataren (Örebro), 11 september 2019

  Boken är skriven på ett sätt som gör det lätt att hänga med och drivet samt språket gör att jag läser den snabbt.
  Det är en bra bok som på många sätt beskriver många ungdomars tankar och känslor. Som mamma till fyra barn och lärare så känner jag igen mycket av det som beskrivs i boken, ungdomars bekymmer, glädje, vänskap och deras intensiva vardagsliv. Josefin skriver mycket levande, hon fångar och beskriver ungdomarna, deras problem och glädje och deras funderingar som finns i livet som tonåring.

 3. Läs den!!
  Bokhyllaniskuggan, 11 september 2019

  ❥ Recension

  Jag måste ändå börja med att säga att den här boken är ren tonårsmagi. Författaren är träffsäker i relationerna, ungdomarnas språk, vänskapen. Ja, allt. Jag slungades tillbaka till högstadiet och gymnasiet och det kändes som att jag var där med Mattis, Alexis och Rebecka.

  Det finns ett skönt driv genom hela boken och jag vill hela tiden läsa ett kapitel till. Den var otroligt svår att lägga ifrån sig och jag längtade efter den när jag inte läste.

  ... Läs hela recensionen

 4. Välkommen hit välkommen hem

  I år är det (hemska tanke!) 31 år sen jag började på gymnasiet. Ändå minns jag det tydligt: nervositeten och alla förväntningar. 😊
  I Välkommen hit välkommen hem får vi följa 3 ungdomar, Matilda, Alexis och Rebecka och deras vänner genom sitt första gymnasieår. Vänskap, kärlek, svek, plugg, fester, föräldrar och allt som hör till.
  Jag gillade verkligen den här boken, mer än jag trodde jag skulle göra faktiskt. Gillar språket och drivet, att man bara måste veta hur det ska gå, a... Läs hela recensionen

 5. Bra bok om ungdomar!
  Lollos bokhörna, 5 maj 2019

  "Välkommen hit, välkommen hem" av Josefin Fabricius är en roman om tre ungdomar som är på väg in i vuxenlivet. De går sitt första år på gymnasiet och alla har de mål. Jag vet att tonårstiden kan vara jobbig, för en del mer och för andra mindre. Jag tycker att Josefin skriver levande, hon har fångat ungdomarna, tankarna, kärleksproblemen och funderingarna som kan finnas. Josefin gestaltar och beskriver ungdomarna bra. Själv minns jag inte riktigt att mitt första år på gymnasiet var så händelse... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Josefin Fabricius

 • Sjutton år i staden

  Josefin Fabricius

   Ännu ett sommarlov går mot sitt slut och Matilda, Alexis och Rebecka ska börja det andra året på gymnasiet. Allting har förändrats och varken de själva eller deras relation till varandra är som förut. Under det kommande året ställs de inför ...