Soft dream : en roman om utmattning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2019-06-05
Förlag
Visto Förlag
Dimensioner
210 x 140 x 12 mm
Vikt
299 g
SAB
Hc
ISBN
9789178850457
Soft dream : en roman om utmattning (häftad)

Soft dream : en roman om utmattning

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2019-06-05
193
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Borde vi inte röntga min hjärna? frågade Julia och försökte läsa av Claes Bengtssons minspel medan han skrollade genom hennes journal.

Julia Wallén är dödstrött. Samtidigt står hon inför ett efterlängtat karriärskliv på universitet. Hennes arbete suger musten ur henne och varvas allt oftare med alkoholstinna pubbesök. Relationen till sambon Frank känns alltmer meningslös tills han en dag överraskar henne med en ny soffa. Soft Dream, denna italienskdesignade gräddvita skapelse, blir Julias nya vän faktum är att hon varken vill eller kan ta sig upp ur den igen

Kristina Emanuelsson tilldelades 2017 det prestigefyllda Selmapriset, för sin debutroman Viskskrik. I sin nya bok, Soft Dream, använder hon lika doser humor och träffande samtidssvärta i skildringen av en ung kvinnas väg in i den berömda väggen .
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Soft dream : en roman om utmattning
 2. +
 3. Knega kollega ; Orka torka : lättja

De som köpt den här boken har ofta också köpt Knega kollega ; Orka torka : lättja av Hippas Eriksson (häftad).

Köp båda 2 för 391 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Soft dream : en roman om utmattning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En välskriven roman
  veronicas_bok_bak_liv, 5 januari 2020

  Det här är de första jag läser av Kristina Emanuelsson, hon har tidigare skrivit boken "Viskskrik" som tilldelades Selmapriset 2017. Boken är en välskriven roman där vi får följa Julia som är doktorand på universitetet. Hon stressar, driver sig själv väldigt hårt och har väldigt höga krav på sig själv och som ständigt lider av extrem trötthet. Utmattningen är ett faktum men hon gör allt för att inte tappa greppet och hålla skenet uppe. Bokens språk är väldigt beskrivande och målande, den inn... Läs hela recensionen

 2. En allvarlig bok skriven med humor!
  Lollos bokhörna, 3 december 2019

  Julia Wallén är dödstrött. Samtidigt står hon inför ett efterlängtat karriärskliv på universitet. Hennes arbete suger musten ur henne och varvas allt oftare med alkoholstinna pubbesök. Relationen till sambon Frank känns alltmer meningslös tills han en dag överraskar henne med en ny soffa. Soft Dream, denna italienskdesignade gräddvita skapelse, blir Julias nya vän faktum är att hon varken vill eller kan ta sig upp ur den igen.

  Det här är en bok skriven både med humor och allvar. Det ... Läs hela recensionen

 3. En äkta och humoristisk skildring av utmattning
  Maria Hopstadius, 4 september 2019

  Jag läste boken med stor behållning. Framförallt uppskattade jag författarens förmåga att släppa in mig i Julias värld och hur hon söker efter redskap för att ta sig vidare. Boken har ett fantastiskt språk och är skriven med humor. Alla borde läsa den!

 4. Som en glimt av ett verkligt liv
  SannaSolsken (Flen), 8 juni 2019

  Att läsa Soft dream gick som en manisk dans. Och ändå är det inte en dussinroman, tvärtom. För det har jag läst otaliga, blir förbannad över hur klyschiga en del är och har längtat efter nåt äkta.
  Kristina skriver intelligent, med humor och ett ständigt flöde. Varje sida är som poesi, men ändå är denna bok inte svår att ta till sig. Jag känner med Julia, ibland för att jag ser mig själv i henne och ibland för att hon är så vilsen att jag vill hjälpa till. Skrika in i boken att hon ska än... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Kristina Emanuelsson